Vrijdag 20 februari 2015

Bisschop Wiertz bij creatie kardinalen

Bisschop Wiertz heeft afgelopen zaterdag in Rome de creatie van twintig nieuwe kardinalen door paus Franciscus bijgewoond. Dit gebeurde tijdens een plechtigheid in de Sint Pietersbasiliek. ‘s Middags was er gelegenheid de nieuwe kardinalen te feliciteren.

Vastenbrief Paus: “Sterk uw harten”

Ook paus Franciscus heeft een boodschap voor de 40-dagentijd geschreven. Zijn brief heeft als thema ‘Maak uw harten sterk’. De paus bespreekt de ‘globalisering van de onverschilligheid’.

Vastenaktie 2015:
Sri Lanka centraal

‘Grenzeloos samen leven' is het thema van de Vastenaktie 2015. Tijdens de campagne staat Sri Lanka centraal. Religieuze en etnische scheidslijnen hebben in dit land diepe kloven gevormd in de samenleving. De caritasorganisatie SETIK zet zich in voor verzoening tussen Singalezen en Tamils.

Lezing spiritualiteit van de kerkzanger

De grootste groep vrijwilligers in parochies zijn de leden van de zangkoren. Samen zingen, is leuk. Zingen in de kerk is ook een beleving van spiritualiteit. Jos Bielen spreekt daar maandag 9 maart over tijdens de lezing ‘De spiritualiteit van de kerkzanger’.

Agenda kerkelijk leven in Limburg

Wat staat er de komende weken in de kerk in Limburg te gebeuren? Een overzicht van de activiteiten van het bisdom Roermond met een greep uit de agenda's van de bisschop en de hulpbisschop. Organiseert u ook een religieuze activiteit? Meld het ons.

Carolushuis
Artikel van de week

Eind vorig jaar verscheen de Bijbel in Gewone Taal. Dit is een nieuwe vertaling van de Bijbel vanuit de grondteksten, gemaakt door het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) voor iedereen die behoefte heeft aan duidelijke en toegankelijke Bijbelteksten.