Vrijdag 27 februari 2015

Lezing kerkvisitaties oude bisdom

De kerkvisitaties in het oude bisdom Roermond. Daarover gaat een lezing die op maandag 2 maart in Roermond wordt gehouden. Daarbij belicht onder meer bisdomarchivaris Mart Bohnen het omvangrijke project om de 400 jaar oude visitatieverslagen te digitaliseren.

Workshops over Passieverhaal

De Gregoriusvereniging houdt op 8 maart in Waubach en op 22 maart in Venray een workshop over het Gregoriaans rond het Passieverhaal. De middagen worden besloten met een uitvoering van de Passie. Deze slotdienst is voor iedereen toegankelijk.

Vastenaktie voor
Sri Lanka

'Grenzeloos samen leven'. Dat is het thema van de Vastenaktie, die tot Pasen in de parochies wordt gehouden. Sri Lanka is het land dat in de landelijke campagne dit jaar centraal staat. Religieuze en etnische scheidslijnen hebben in dit land diepe kloven gevormd.

Actie ’24 uur
voor de Heer’

Extra aandacht voor God. Dat is het doel van de actie ‘24 uur voor de Heer’, die op 13 en 14 maart wereldwijd wordt gehouden. Het is een initiatief van de pauselijke raad voor de nieuwe evangelisatie. Alle parochies zijn genodigd om deel te nemen.

Agenda kerkelijk leven in Limburg

Wat staat er de komende weken in de kerk in Limburg te gebeuren? Een overzicht van de activiteiten van het bisdom Roermond met een greep uit de agenda's van de bisschop en de hulpbisschop. Organiseert u ook een religieuze activiteit? Meld het ons.

Carolushuis
Artikel van de week

Een handzaam boekje over Broederschap geschreven door Paus Franciscus en Mgr. Guglielmo Giaquinta met een voorwoord van Rikkert Zuiderveld. Dat boekje is het artikel van de week in het Carolushuis, de verzendboekhandel en webshop van het bisdom.