Vrijdag 20 maart 2015

Paus roept 2016 uit
tot Heilig Jaar

Paus Franciscus heeft een Heilig Jaar aangekondigd. De Kerk viert 2016 als een ‘Jubileum van Barmhartigheid’. Het jaar begint op 8 december aanstaande. Met dit jaar viert de Kerk de 50e verjaardag van de afsluiting van het Tweede Vaticaans Concilie.

Boekenmarkt in seminarie Rolduc

Ook dit jaar organiseert de bibliotheek van Grootseminarie Rolduc een boekenmarkt. Deze wordt morgenochtend (zaterdag 21 maart) gehouden. In het seminarie te Kerkrade worden tweedehands boeken voor een gering bedrag te koop aangeboden.

Bisschop ontvangt collega uit Kottar

Bisschop Wiertz heeft dinsdag (17 maart) zijn collega-bisschop Peter Remigius van het bisdom Kottar ontvangen. Het bisdom ligt in het uiterste zuiden van India in de deelstaat Tamil Nadu. De ontmoeting vond plaats in het Roermondse Bisschopshuis.

Vormelingendag
op 18 april

Eens per jaar wordt in de bisschopsstad Roermond de Christoffeldag gehouden, een ontmoetingsdag voor alle vormelingen uit Limburg van dat betreffende schooljaar. Dit jaar op zaterdag 18 april. Inschrijven is nu nog net mogelijk.

Agenda en kalender komende weken

Wat staat er de komende weken in de kerk in Limburg te gebeuren? Een overzicht van de activiteiten van het bisdom Roermond met een greep uit de agenda's van de bisschop en de hulpbisschop. Organiseert u ook een religieuze activiteit? Meld het ons.

Carolushuis
Artikel van de week

Hoe is het mogelijk dat de Matthäus-Passion van Bach zoveel mensen blijft raken? Ad de Keyzer, liturgist en musicus, beschrijft vanuit de spiritualiteit een structuur van deze passie. Dit boek is te koop in het Carolushuis, de webshop van het bisdom.