Vrijdag 27 maart 2015

Vastenaktie gaat laatste week in

'Grenzeloos samen leven'. Dat is het thema van de Vastenaktie die nog tot Pasen plaatsvindt. De komende Goede Week is dus de laatste week waarin speciale aandacht voor campagneland Sri Lanka gevraagd wordt. Steun de Vastenaktie en doneer!

Open Dag Kairos
op 11 april

Op zaterdag 11 april organiseert catechistenopleiding Kairos een open dag in Roermond. Deze is bedoeld voor mensen die er over denken om als vrijwilliger een taak in een parochie te gaan vervullen of uit eigen interesse losse cursussen willen volgen.

Hulpbisschop zondag
in Geloofsgesprek

Hulpbisschop Everard de Jong spreekt zondag (29 maart) in het RKK-televisieprogramma ‘Geloofsgesprek’ over het thema ‘zorg’. De uitzending begint om 10.15 uur op NPO 2. Aansluitend volgt de H. Mis vanuit Meerssen.

500 jaar heilige Theresia van Avila

Zaterdag (28 maart) is het precies vijfhonderd jaar geleden dat de heilige Theresia van Avila werd geboren. De hervormster van de Karmelorde is ook kerklerares. In Limburg zijn er onder meer karmelietessenkloosters in Echt, Heerlen en Sittard.

Agenda en kalender komende weken

Wat staat er de komende weken in de kerk in Limburg te gebeuren? Een overzicht van de activiteiten van het bisdom Roermond met een greep uit de agenda's van de bisschop en de hulpbisschop. Organiseert u ook een religieuze activiteit? Meld het ons.

Carolushuis
Artikel van de week

Op zoek naar paaskaarten met een afbeelding van de verrijzenis van Christus? Het Carolushuis, de verzendboekhandel en webshop van het bisdom heeft ze. En wie ze vandaag bestelt, heeft ze gegarandeerd nog voor Pasen in huis.