Donderdag 2 april 2015

Bisschop bezorgd over verdeeldheid

Bisschop Wiertz is bezorgd over de verdeeldheid in de katholieke kerk. Tijdens de Chrismamis hield hij een pleidooi voor meer eenheid: “Van een verdeelde christenheid zal geen getuigenis uitgaan en die zal daarom ongeloofwaardig zijn.”

Paasmusical van KISI-kids in Grathem

‘De ongelooflijke comeback’. Dat is de titel van een paasmusical die 45 enthousiaste kinderen en tieners, verzameld in de groep KISI-kids, op initiatief van het Centrum voor Huwelijk en Gezin op zaterdag 18 april opvoeren in Grathem.

Bisdom organiseert tienerweekeinde

Voor jongens en meisjes van 12 tot 18 jaar organiseert de jongerenafdeling van het bisdom van 10 tot en met 12 april een speciaal tienerweekeinde in Herkenbosch. Het belooft een gezellige, leerzame en sportieve bijeenkomst te worden.

De Sleutel van april verschenen

Het roepingverhaal van diakenwijdeling Jan Sietzema, de uitvoering van een bijzonder requiem in Grubbenvorst en een verslag van een inspirerende vrouwendag. Dat en meer in het zojuist verschenen aprilnummer van bisdomblad De Sleutel.

Agenda en kalender komende weken

Wat staat er de komende weken in de kerk in Limburg te gebeuren? Een overzicht van de activiteiten van het bisdom Roermond met een greep uit de agenda's van de bisschop en de hulpbisschop. Organiseert u ook een religieuze activiteit? Meld het ons.

Carolushuis
Artikel van de week

Durf het nieuwe leven aan! In dit boek laat Simone Pacot het evangelie diep doordringen en leert hoe wegen ten dode verlaten kunnen worden ter verzoening met het leven om zo de vreugde van de Verrijzenis te ervaren. Te bestellen in het Carolushuis.