Donderdag 10 april 2015

Nieuwe zangbundel voor kinderen

Onder de titel ‘Kom en zing’ verschijnt volgende maand een nieuwe zangbundel met geloofsliederen voor kinderen. De Werkgroep Kind-Koor-Kerk van de Sint-Gregoriusvereniging presenteert deze bundel eind juni in Roermond.

Academie Rolduc over Midden-Oosten

De onrust in het Midden-Oosten beheerst al vele jaren de nieuwsrubrieken. Over de conflicten en problematieken aldaar gaat vanavond de eerstvolgende bijeenkomst in het kader van de lezingencyclus ‘Academie Rolduc’ in Kerkrade.

Bisschop: ‘Christus is écht verrezen

“Met Pasen vieren we dat Christus écht verrezen is. Het gaat niet alleen om een symbolisch nieuw begin, maar om een daadwerkelijk geloof in opstanding uit de dood.” Dat zei bisschop Frans Wiertz afgelopen week in zijn paasboodschap.

Ook deze zomer weer jeugdkampen

Ook dit jaar organiseert het bisdom Roermond in de zomermaanden weer verschillende jeugdkampen voor kinderen en tieners. In totaal vijf midweken op diverse locaties, bedoeld voor jongens en meisjes van 7 tot en met 16 jaar.

Agenda en kalender komende weken

Wat staat er de komende weken in de kerk in Limburg te gebeuren? Een overzicht van de activiteiten van het bisdom Roermond met een greep uit de agenda's van de bisschop en de hulpbisschop. Organiseert u ook een religieuze activiteit? Meld het ons.

Carolushuis
Artikel van de week

Het vervolg op het succesvolle boek ‘Paus Franciscus, het eerste jaar’ is uit: een kroniek van het tweede jaar, met kernteksten en verbindend commentaar. Dit boek is nu te koop in het Carolushuis, de webshop en verzendboekhandel van het bisdom.