Vrijdag 24 april 2015
 

Gebed gevraagd voor
Armeense genocide

Vandaag wordt wereldwijd de genocide herdacht op honderdduizenden Armeniërs door de regering van het Ottomaanse Rijk die honderd jaar geleden heeft plaatsgevonden. De bisschoppen roepen op tot gebed.

Vicaris Maessen onderscheiden

Op de vooravond van de jaarlijkse Lintjesregen bij gelegenheid van Koningsdag heeft bisschoppelijk vicaris mgr. René Maessen gisteren een koninklijke onderscheiding ontvangen. Hij is benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Wijdeling Sietzema wil dienstbaar zijn

Morgen wordt Jan Sietzema uit Elsloo in de kathedraal van Roermond tot diaken gewijd. Zowel zijn werkzame leven alsook zijn vrije tijd staan in het teken van zorg en dienstbaarheid. In dat teken wil hij ook zijn diakenambt plaatsen.

Evenementen in kleurrijke foto's

De musical van KISI-kids in Grathem, de vormelingendag in Roermond en de investituur van nieuwe ridders van het H. Graf in Maastricht. Drie evenementen die vorig weekeinde plaatsvonden en kleurrijk gefotografeerd werden.

Agenda en kalender komende weken

Wat staat er de komende weken in de kerk in Limburg te gebeuren? Een overzicht van de activiteiten van het bisdom Roermond met een greep uit de agenda's van de bisschop en de hulpbisschop. Organiseert u ook een religieuze activiteit? Meld het ons.

Carolushuis
Artikel van de week

In prachtige illustraties, levendige dialogen en direct taalgebruik krijgen de meest geliefde Bijbelverhalen een nieuwe gedaante, uitstraling en zeggingskracht. Het album ‘Mijn Bijbelverhalen’ is te koop in het Carolushuis, de bisdom-webshop.