Vrijdag 1 mei 2015

Gebed gevraagd voor bootvluchtelingen

De bisschoppen roepen op om zondag (3 mei) te bidden voor de bootvluchtelingen die over de Middellandse Zee Europa proberen te bereiken. Velen komen daar bij om. Paus Franciscus heeft een dringend beroep gedaan om hulp te bieden.

Gouverneur opent Liberation-expo

Gouverneur Bovens heeft donderdag in de kathedraal van Roermond de expositie 'Routes of Liberation' geopend. De tentoonstelling staat in het kader van de herdenking van 70 jaar bevrijding in Nederland tot eind mei in de bisschopskerk.

Documentaire over pastoor Vullinghs

Een Joodse componist die moest onderduiken, een dappere boerin en een heldhaftige Limburgse dorpspastoor. Ze zijn de hoofdpersonen in ‘Requiem’, een documentaire die afgelopen week door omroep RKK werd uitgezonden.

Column bisschop over passiespelen

In zijn maandelijkse column gaat bisschop Wiertz ditmaal, naar aanleiding van de première van de vijfjaarlijkse Passiespelen op 10 mei in Tegelen, in op de groeiende belangstelling voor uitvoeringen van het passieverhaal van Jezus.

Agenda en kalender komende weken

Wat staat er de komende weken in de kerk in Limburg te gebeuren? Een overzicht van de activiteiten van het bisdom Roermond met een greep uit de agenda's van de bisschop en de hulpbisschop. Organiseert u ook een religieuze activiteit? Meld het ons.

Carolushuis
Artikel van de week

Jean Vanier, stichter van de Arkgemeenschap, schreef een commentaar op het Johannesevangelie met het oog op de noden van de wereld van vandaag. Dit boek is te koop in het Carolushuis, verzendboekhandel en bisdom-webshop.