Vrijdag 8 mei 2015

Missieburo geeft
€ 50.000 aan Nepal

Het Missieburo Roermond heeft namens bisschop Wiertz 50.000 euro overgemaakt voor hulp aan het door aardbevingen getroffen gebied in Nepal. Ook wordt dit weekeinde landelijk in de parochies gecollecteerd voor de hulpverlening ter plekke.

Nieuwe nuntius in Nederland

Afgelopen week is de nieuwe pauselijk nuntius, aartsbisschop Aldo Cavalli, in Nederland aangekomen. Hij volgt mgr. André Dupuy op, die onlangs met emeritaat ging. Zeer binnenkort maakt de nuntius kennis met de Nederlandse Bisschoppen.

Passiespelen gaan zondag in première

Komende zondag (10 mei) gaat in Tegelen de 20e editie van de vijfjaarlijkse Passiespelen van start. Meer dan ooit is de universele thematiek van het lijdensverhaal van Jezus naar het hier en nu getild. Tot eind van de zomer zijn er 25 voorstellingen.

Passiespelen ook in De Sleutel

Ook het meinummer van bisdomblad De Sleutel besteedt uitgebreid aandacht aan de Passiespelen in Tegelen. Daarnaast aandacht voor onder meer de plaats van diaconie binnen de zorgsector en voor het catecheseproject ‘Een Licht op ons pad’.

Agenda en kalender komende weken

Wat staat er de komende weken in de kerk in Limburg te gebeuren? Een overzicht van de activiteiten van het bisdom Roermond met een greep uit de agenda's van de bisschop en de hulpbisschop. Organiseert u ook een religieuze activiteit? Meld het ons.

Carolushuis
Artikel van de week

Deze weken is het weer de tijd van de Eerste H. Communievieringen. Een cadeautip is dit zelfleesboekje voor kinderen waarin de grote momenten van de H. Mis worden uitgelegd. Te koop in de verzendboekhandel en webshop van het bisdom.