Woensdag 13 mei 2015

Vigilieviering op Pinksterzaterdag

Traditiegetrouw vindt op de vooravond van Pinksteren in de Roermondse kathedraal een vigilieviering plaats. Met name parochies, kloostergemeenschappen en bewegingen uit het bisdom zijn op zaterdag 23 mei welkom om samen te bidden.

Academie Rolduc over spiritualiteit

Wie aan spiritualiteit doet, is helemaal bij de tijd. Maar wanneer spreek je over spiritualiteit en wat is specifiek christelijke spiritualiteit? Die vragen staan centraal op vrijdag 22 mei tijdens een bijeenkomst in het kader van de lezingencyclus 'Academie Rolduc'

Nieuwe zangbundel Limburgse componisten

Ook dít jaar geeft de Sint-Gregoriusvereniging twee studiemappen met liturgisch zangmateriaal uit. Eén van de twee betreft een bundel met vaste misgezangen gecomponeerd door Limburgse componisten. Zondag is de presentatie in Rimburg.

Week Nederlandse Missionaris

Elke dag weer zetten zo’n 800 missionarissen en missionair werkers uit Nederland zich in voor kwetsbare medemensen. Dit wordt financieel mogelijk gemaakt door onder meer de Week Nederlandse Missionaris (WNM) die tot Pinksterzondag loopt.

Agenda en kalender komende weken

Wat staat er de komende weken in de kerk in Limburg te gebeuren? Een overzicht van de activiteiten van het bisdom Roermond met een greep uit de agenda's van de bisschop en de hulpbisschop. Organiseert u ook een religieuze activiteit? Meld het ons.

Carolushuis
Artikel van de week

Waarom leef ik, waarom ga ik dood, waarom ben ik ‘ik’? Kinderen vragen zich vanalles af. Het boekje ‘Maar wie is God?’ geeft 150 antwoorden op vragen van kinderen. Te koop in het Carolushuis, de verzendboekhandel en webshop van het bisdom.