Vrijdag 29 mei 2015

Informatie-ochtend Theologisch Instituut

Rolduc heeft niet alleen een priesteropleiding. Aan het instituut is ook een theologische weekendopleiding voor leken verbonden. Voor belangstellenden houdt dit Theologisch Instituut Rolduc op zaterdag 6 juni een open informatieochtend.

Gevarieerd festival voor jongeren

Ben jij tussen 16 en 30 jaar en toe aan een gezellig weekendje met vele andere jongeren? Lekker drankje, goede muziek, chillen en kletsen over geloofsvragen en hoe je je geloof kunt uitdragen? Kom dan volgende week naar het KJD Festival.

Eucharistie centraal op Sacramentsdag

Komende week wordt in de Kerk weer Sacramentsdag gevierd, het feest waarop de instelling van het sacrament van de eucharistie wordt herdacht. In de wereldkerk komende donderdag, in Nederland op de zondag daaropvolgend.

Bisschop: Wat is je chocoladezijde?

“We weten allemaal dat op de lange duur onze chocoladezijde wegsmelt en er verborgen hobbels, haken en ogen bloot komen te liggen. En wat dan?” Deze vraag stelt en beantwoordt bisschop Wiertz in zijn column van deze maand.

Agenda en kalender komende weken

Wat staat er de komende weken in de kerk in Limburg te gebeuren? Een overzicht van de activiteiten van het bisdom Roermond met een greep uit de agenda's van de bisschop en de hulpbisschop. Organiseert u ook een religieuze activiteit? Meld het ons.

Carolushuis
Artikel van de week

‘Het katholieke geloof in het klein’ is een boekje dat niet alleen klein van formaat is, maar ook het geloof duidelijk en beknopt weergeeft. Deze ‘mini-catechismus’ is te koop in het Carolushuis, de verzendboekhandel en webshop van het bisdom.