Vrijdag 05 juni 2015

Misdienaarsdag in Houthem

Volgende week zaterdag (13 juni) komen tientallen misdienaars uit heel het bisdom bijeen voor de jaarlijkse Limburgse Misdienaarsdag. De samenkomst wordt dit jaar in Houthem-Sint Gerlach gehouden en kent een gevarieerd programma.

Hulpbisschop in Mozambique

Hulpbisschop De Jong nam vorige week deel aan een internationale conferentie over het gezin in Mozambique. Hij was één van de 35 deelnemers, onder wie 22 bisschoppen uit Europa en Afrika. Ook was hij één van de sprekers tijdens het congres.

Hoge onderscheiding paus voor Sjra Spee

Sjra Spee (77) uit Beesel heeft afgelopen zaterdag (30 mei) een hoge pauselijke onderscheiding gekregen. Hij is benoemd tot ridder in de orde van Sint Sylvester. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn verdiensten op het vlak van Kerk en maatschappij.

Beelden Jean Notten te zien in kathedraal

Tot eind augustus is in de Roermondse kathedraal de expositie ‘Wel en wee’ van de Maastrichtse beeldsnijder Jean Notten te zien. Het betreft 22 sculpturen in hout en brons die de bezoeker hoogte- en dieptepunten in een mensenleven vertellen.

Agenda en kalender komende weken

Wat staat er de komende weken in de kerk in Limburg te gebeuren? Een overzicht van de activiteiten van het bisdom Roermond met een greep uit de agenda's van de bisschop en de hulpbisschop. Organiseert u ook een religieuze activiteit? Meld het ons.

Carolushuis
Artikel van de week

In ‘De kerk van barmhartigheid’ zet paus Franciscus zijn eenvoudige visie voor de Kerk uiteen: een sobere niet in zichzelf gekeerde Kerk die hulp en steun biedt voor allen. Dit boek is te koop in het Carolushuis, de verzendboekhandel van het bisdom.