Vrijdag 19 juni 2015

Koren welkom op Dag van de Kerkmuziek

Op zondag 11 oktober wordt de 3e Dag van de Kerkmuziek gehouden. De Gregoriusvereniging nodigt alle koren uit die middag samen te komen zingen in de Roermondse kathedraal . Ook zijn er workshops voor dirigenten en organisten.

Jeugdzomerkampen: opgeven kan nog net

Over enkele weken is het weer zover: dan gaan de diverse zomerkampen weer van start, die het bisdom voor kinderen en tieners organiseert op diverse locaties in Limburg. Opgeven is nog nét mogelijk, dus wees er snel bij voor het te laat is.

Misdienaarsdag wederom succes

Afgelopen zaterdag (13 juni) vond de Limburgse Misdienaarsdag plaats. Vanwege het 850-jarig bestaan van Houthem-Sint Gerlach werd de dag daar dit jaar gehouden. De misdienaars vermaakten zich er zichtbaar, blijkt uit de fotoreportage.

Beleef deze zomer de Passiespelen

Momenteel is elke zondag - en in juli en augustus ook op zaterdagavond – in Tegelen een uitvoering van de Passiespelen te zien. Elk weekeinde worden door tientallen vrijwilligers de laatste dagen uit het leven van Jezus nagespeeld.

Agenda en kalender komende weken

Wat staat er de komende weken in de kerk in Limburg te gebeuren? Een overzicht van de activiteiten van het bisdom Roermond met een greep uit de agenda's van de bisschop en de hulpbisschop. Organiseert u ook een religieuze activiteit? Meld het ons.

Carolushuis
Artikel van de week

Enig idee hoeveel de ‘Westerse beschaving’ te danken heeft aan de Katholieke Kerk? Aan de hand van resultaten van gerenommeerde historici beantwoordt deze brochure die vraag. Te koop in het Carolushuis, de verzendboekhandel van het bisdom.