Vrijdag 26 juni 2015

Werkdocument synode gezin gepresenteerd

Dinsdag is in het Vaticaan het werkdocument voor de Bisschoppensynode over het gezin, die in oktober in Rome wordt gehouden, gepresenteerd. De titel is ‘De roeping en de missie van het gezin in de Kerk en in de wereld van vandaag.’

Steeds meer Paus Franciscusgroepen

Ieder mens verdient het om gezien en gehoord te worden. Zo vindt niet alleen paus Franciscus, dat vindt ook bisschop Wiertz. Het is zijn vurige wens om in het bisdom steeds meer diaconale groepen te zien als kloppend hart van het parochieleven.

Afscheid seminarie
van pater Wilkens

Bewoners en medewerkers van Grootseminarie Rolduc namen donderdag 25 juni afscheid van pater Gerard Wilkens SJ. Hij verhuist, na ruim drie decennia op Rolduc gewoond te hebben, deze week van Kerkrade naar Delft.

Kent u bisdomblad De Sleutel al?

Kent u het bisdomblad ‘De Sleutel’ al? Het is een maandelijks tijdschrift met nieuws en achtergronden over geloof en leven in Limburg en de Wereldkerk. Vraag vrijblijvend een proefnummer aan of klik hieronder voor meer informatie.

Agenda en kalender komende weken

Wat staat er de komende weken in de kerk in Limburg te gebeuren? Een overzicht van de activiteiten van het bisdom Roermond met een greep uit de agenda's van de bisschop en de hulpbisschop. Organiseert u ook een religieuze activiteit? Meld het ons.

Carolushuis
Artikel van de week

Men hoort wel eens dat wetenschap en katholiek geloof niet samen zouden gaan. Als tegendeel presenteert dit naslagwerk honderd wereldberoemde katholieke wetenschappers. Te koop in het Carolushuis, de verzendboekhandel van het bisdom.