Vrijdag 10 juli 2015

Laatste nieuwsbrief voor de zomerstop

Dit is de laatste digitale nieuwsbrief voor de zomerse vakantieperiode aanbreekt. De eerstvolgende kunt u begin september weer tegemoet zien of – mits de actualiteit daarom vraagt – zoveel eerder. Een mooie zomer toegewenst.

Activiteiten Jaar van de Religieuzen

Vanwege het Jaar van het Godgewijde Leven zijn er in de komende maanden verschillende activiteiten gepland. Zoals een Bijbel-voorleesmarathon, een ontmoetingsdag voor religieuzen en een bedevaart naar Rome voor religieuzen.

Jeugdzomerkampen: opgeven kan nog net

Over enkele weken is het weer zover: dan gaan de diverse zomerkampen weer van start, die het bisdom voor kinderen en tieners organiseert op diverse locaties in Limburg. Opgeven is nog nét mogelijk, dus wees er snel bij voor het te laat is.

Aandacht voor meldpunt gedrag

Sinds 1 mei kunnen meldingen van grensoverschrijdend gedrag in de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland worden gedaan bij het nieuwe Meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag. Ook is een vertrouwenspersoon benoemd.

Agenda en kalender in zomerperiode

Wat staat er de komende zomerweken in de Kerk in Limburg te gebeuren? Een overzicht van de activiteiten van het bisdom Roermond met een greep uit de agenda's van de bisschoppen. Organiseert u ook een religieuze activiteit? Meld het ons.

Carolushuis
Artikel van de week

Het complete evangelie als stripverhaal. Ideaal om te lezen op een regenachtige zomerdag of onder de parasol op het strand. Dit boek en vele andere ‘zomerboeken’ zijn te koop in het Carolushuis, de webshop en verzendboekhandel van het bisdom.