Vrijdag 4 september 2015

Deken Smeets tot
kanunnik benoemd

Deken Harrie Smeets van Venray is benoemd tot lid van het Kathedraal Kapittel van het bisdom Roermond. Het kapittel is het belangrijkste adviesorgaan van de bisschop en wordt geconsulteerd bij alle grote beleidsbeslissingen..

‘Religieuzen, benadruk
andere leefwijze’

“De huidige tijd vraagt van religieuzen opnieuw om het anders-zijn van het religieuze leven in bescheidenheid en eenvoud aan te bieden.” Dat zei abt Bernardus Peeters van abdij Koningshoeven tijdens de Diocesane Religieuzendag.

Huwelijkszondag met
bisschop Rotterdam

Bisschop Van den Hende van Rotterdam spreekt op zondag 13 september in Sittard tijdens Huwelijkszondag. Dit is een initiatief van onder meer het centrum voor Huwelijk en Gezin van het bisdom Roermond.

Kairos zoekt
nieuwe studenten

Deze maand begint catechistenopleiding Kairos aan het nieuwe studiejaar. De opleiding kan nog nieuwe studenten plaatsen bij de diverse cursussen voor vrijwilligers die in parochies actief zijn en zich meer willen verdiepen.

Agenda en kalender
komende weken

Wat staat er de komende weken in de kerk in Limburg te gebeuren? Een overzicht van de activiteiten van het bisdom met een greep uit de agenda's van bisschop en hulpbisschop. Weet u ook een religieuze activiteit? Meld het ons.

Carolushuis
Artikel van de week

‘Gebeden voor jongeren’ is een boekje met uitleg, voorbeeldgebeden en verwerkingsopdrachten bij verschillende emoties die iedere jongere zal herkennen. Te koop in het Carolushuis, de webshop en verzendboekhandel van het bisdom.