Vrijdag 18 september 2015

Column bisschop over vluchtelingen

In zijn column heeft bisschop Wiertz het over volksverhuizingen in verleden en heden. Hij schrijft daarin onder meer dat we moeten leren van de geschiedenis en dat opname van vluchtelingen een verbreding van je horizon betekent.

Bisschoppen schrijven brief bij Heilig Jaar

'Barmhartig als de Vader'. Dat is de titel van de brief die de Nederlandse bisschoppen hebben geschreven bij gelegenheid van het Jaar van de Barmhartigheid. Het Heilig Jaar wordt op 8 december in Vaticaanstad geopend.

Limburgs echtpaar naar de gezinssynode

Paus Franciscus heeft het in Limburg woonachtige echtpaar Paloni tot auditor benoemd van bisschoppensynode over de missie van het gezin in de kerk en de moderne wereld, die van 4 tot 25 oktober in het Vaticaan wordt gehouden.

Gezinsweekeinde in kloosterdorp Steyl

Hoe kunnen gezinnen in de hedendaagse wereld getuigen van hun geloof? Daarover gaat het eerstvolgende Gezinsweekeinde dat het Centrum voor Huwelijk en Gezin in oktober in Steyl organiseert. Bisschop Wiertz is één van de sprekers.

Agenda en kalender
komende weken

Wat staat er de komende weken in de kerk in Limburg te gebeuren? Een overzicht van de activiteiten van het bisdom met een greep uit de agenda's van bisschop en hulpbisschop. Weet u ook een religieuze activiteit? Meld het ons.

Carolushuis
Artikel van de week

Het Deugdenspel toont op speelse en motiverende wijze de bouwstenen van ieders karakter. Eigenschappen als eerlijkheid, concentratie, moed en respect worden helder en bondig uitgelegd. Te koop in het Carolushuis, de bisdom-webshop.