Vrijdag 9 oktober 2015
 

Voorbereidingen reis Wereldjongerendagen

De Wereldjongerendagen 2016 komen steeds dichterbij ! Nog minder dan een jaar en dan gaan honderdduizenden jongeren naar Polen. Ook vanuit Limburg. Het bisdom Roermond biedt een mooie reis met voorbereidend traject aan.

Zaterdag feest van Sterre der Zee

Zaterdag (10 oktober) is de jaarlijkse gedachtenis van Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee. Dit wordt in heel het bisdom Roermond in de liturgie gevierd. In Maastricht, waar het beeld van de Sterre der Zee staat, zijn er extra activiteiten.

Oktobernummer De Sleutel verschenen

De vluchtelingenstroom die om actie vraagt, een terugblik op Huwelijkszondag en aandacht voor de Kairosopleiding, de Wereldmissiemaand en voor de basiliek van Sittard. Dat alles in het oktobernummer van bisdomblad De Sleutel.

Fotoreportage fakkelbidtocht

Afgelopen zaterdag vond in Roermond de jaarlijkse fakkeltocht van de kathedraal naar het Mariabedevaartsoord Kapel in 't Zand plaats. Een paar honderd mensen liepen onder leiding van de hulpbisschop deze bidtocht. Een fotoreportage.

Agenda en kalender
komende weken

Wat staat er de komende weken in de kerk in Limburg te gebeuren? Een overzicht van de activiteiten van het bisdom met een greep uit de agenda's van bisschop en hulpbisschop. Weet u ook een religieuze activiteit? Meld het ons.

Carolushuis
Artikel van de week

Het is weliswaar pas oktober, maar toch begint alweer langzaam de tijd om kerstkaarten aan te schaffen en te schrijven. Het Carolushuis, de bisdomwebshop en -verzendboekhandel, heeft een divers aanbod van religieuze kerstkaarten.