Vrijdag 16 oktober 2015

Vicaris Storcken 40 jaar priester

Bisschoppelijk vicaris Ton Storcken (69) viert zondag op de dag af zijn 40-jarig priesterjubileum. Storcken is vicaris voor missiezaken. De jubileumviering vindt plaats in Gronsveld. Dat is één van de dorpen waar Storcken pastoor is.

Wereldmissiedag steunt Pakistan

Oktober is in de katholieke Kerk de Wereldmissiemaand. En zondag 18 oktober is Wereldmissiedag in het bijzonder. Met een speciale collecte zetten parochies zich in om de katholieke gelovigen in het islamitische land Pakistan te steunen.

Voorbereiding Heilig Jaar in volle gang

Paus Franciscus heeft 2016 uitgeroepen tot een bijzonder Heilig Jaar: een Jaar van Barmhartigheid. De voorbereidingen voor de viering van dat themajaar zijn ook in het bisdom in volle gang. Er staan diverse activiteiten en materialen in de planning.

Nieuw op website bisdom: Uit de regio

Wat is er zoal te doen in de parochies, dekenaten en kloosters in Limburg? Op de website van het bisdom is daartoe onlangs een speciale (ver)nieuw(d)e pagina aangemaakt. Weet u ook een religieuze activiteit? Meld het ons en u vindt het daar..

Bisdomagenda komende week

Wat organiseert het bisdom zoal in de komende week en wat hebben bisschop Frans Wiertz en hulpbisschop Everard de Jong zoals in hun agenda staan? Een overzicht van de agenda van het bisdom Roermond voor week 43 vindt u hier.

Carolushuis
Artikel van de week

Ziek zijn kan een patiënt en zijn of haar omgeving zwaar vallen. Deze brochure helpt familieleden, vrienden, artsen, zorgverleners en ziekenbezoekers bij ziekte en pijn. Te koop in het Carolushuis, de webshop en verzendboekhandel van het bisdom.