Vrijdag 23 oktober 2015

Prentjes heilig echtpaar verspreid

Vanwege hun heiligverklaring, afgelopen zondag (18 oktober), heeft het bisdom deze week gebedsprentjes in de Limburgse parochies verspreid van het heilige echtpaar Louis en Zélie Martin, de ouders van de heilige Theresia van Lisieux.

Echtpaar Paloni: ‘Gezin redt Kerk’

“De christelijke gemeenschap redt het gezin en het gezin redt de Kerk.” Daarmee besloot Patrizia Paloni uit Maastricht haar toespraakje dat ze afgelopen week mocht houden tijdens de bisschoppensynode over het gezin in Rome.

‘Gezinsweekend boven Euro-Disney’

'Als ik vraag of we naar het gezinsweekend zullen gaan, reageren de kinderen alsof het een soort Euro-Disney is, zo enthousiast zijn ze dan.’ Dat schrijft een deelnemer van het vorige week door het bisdom gehouden weekend.

Twee tv-missen zondag uit Limburg

Zondag (25 oktober) zijn er twee H. Missen vanuit Limburg die rechtstreeks op televisie worden uitgezonden. Op L1 vanuit Sittard en op NPO2 vanuit Meerssen. Daaraan voorafgaand een geloofsgesprek met gouverneur Theo Bovens.

Agenda en kalender
komende weken

Wat staat er de komende weken in de kerk in Limburg te gebeuren? Een overzicht van de activiteiten van het bisdom met een greep uit de agenda's van bisschop en hulpbisschop. Weet u ook een religieuze activiteit? Meld het ons.

Carolushuis
Artikel van de week

De pastorale zorg voor mensen van wie het huwelijk is vastgelopen vormt een grote uitdaging voor de Kerk. In dit boek gaat de Belgische aartsbisschop Léonard in op deze levensproblematiek. Te koop in de bisdomwebshop.