Vrijdag 30 oktober 2015

Allerheiligen en Allerzielen

Op 1 november viert de Kerk het hoogfeest van Allerheiligen. Daags erna, op 2 november, is de gedachtenis van Allerzielen. Deze gedachtenis leeft onder de bevolking in Limburg nog zeer sterk.

Column bisschop:
Onder de streep

“Het komt erop neer, hoe we zijn omgegaan met noodlijdenden, hongerigen, naakten, gevangenen en vreemdelingen. Dát is wat telt onder de eindstreep van het leven." Dat schrijft bisschop Frans Wiertz in zijn column.

Fotoreportage Dag van het Gregoriaans

Vanwege de 80e verjaardag van musicus/pastoor Fons Kurris werd afgelopen weekeinde in Maastricht en Houthem voor het eerst een diocesane Dag van het Gregoriaans gehouden. Een impressie van deze dag in foto’s.

Ga met het bisdom mee naar Rome!

In het kader van het Heilig Jaar van Barmhartigheid organiseert het Bisdom Roermond samen met de stichting Organisatie Limburgse Bedevaarten een pelgrimstocht naar Rome. Het belooft een bijzondere reis te worden.

Agenda en kalender
komende weken

Wat staat er de komende weken in de kerk in Limburg te gebeuren? Een overzicht van de activiteiten van het bisdom met een greep uit de agenda's van bisschop en hulpbisschop. Weet u ook een religieuze activiteit? Meld het ons.

Carolushuis
Artikel van de week

Als de vogels leren spreken. Dat is de titel van een nieuw boek met werk van en over de heilige Teresia van Avila. Dit boek is het artikel van de week in het Carolushuis, de webshop en verzendboekhandel van het bisdom.