Vrijdag 13 november 2015

Bisdom presenteert ‘opsteker’ H. Jaar

Het bisdom Roermond laat van het logo van het Heilig Jaar van de Barmhartigheid spelden maken, zogeheten ‘opstekers’. Deze kunnen bijvoorbeeld op revers, een schooletui, tas, koormap of waar dan ook gedragen worden en uitnodigen tot gesprek.

TV-mis Meerssen met bisschop

De landelijke televisiemis komt komende zondag (15 november) uit Meerssen. Ditmaal is bisschop Frans Wiertz hoofdcelebrant. Tevens wordt het 90-jarig bestaan van de KRO gevierd. Het voorafgaande ‘Geloofsgesprek is ook met de bisschop.

Lezing Paul Hamans bij Academie Rolduc

De volgende lezing in de reeks van Academie Rolduc is volgende week vrijdag (20 november). Dan spreekt kerkhistoricus en priester Paul Hamans over de Kerk in de Tweede Wereldoorlog. De lezing is om 19.00 uur in Abdij Rolduc te Kerkrade.

Fotoreportage zendingsviering

Afgelopen zondag (8 november) ontvingen twee dames uit handen van de bisschop de kerkelijke zending als catechist en catecheet. Zeven anderen ontvingen een getuigschrift wegens het voltooien van hun opleiding. Een fotoreportage,

Agenda en kalender
komende weken

Wat staat er deze weken in de Kerk in Limburg te gebeuren? Een overzicht van de bisdomactiviteiten met blik in de agenda's van bisschop en hulpbisschop. Weet u ook een religieuze activiteit? Meld het ons!

Carolushuis
Artikel van de week

Hoogleraar Erik Borgman laat zijn gedachten gaan over het vormgeven van een Kerk in de overgang naar een nieuw tijdperk. Zijn boek ‘Waar blijft de kerk?’ is het artikel van de week in het Carolsuhuis, de bisdom-webshop en verzendboekhandel.