Vrijdag 27 november 2015

Zondag begint de Advent

De Advent is de periode van voorbereiding op het kerstfeest; de tijd waarin de komst van Jezus Christus (Kerstmis) wordt verwacht. De Advent begint altijd vier zondagen voor Kerstmis, dit jaar dus komende zondag (29 november).

Symposium op
Wereld Aids Dag

Tijdens Wereld Aids Dag (1 december) wordt ook vanuit de Kerk extra aandacht geschonken aan zieken en hun hulpverleners. Zo is er op die dag een minisymposium en een bezinningsbijeenkomst in de Caroluskapel in Roermond.

Bisschoppen en rabbijnen bijeen

"Een ontmoeting van dialoog, vriendschap en wederzijds begrip”. Een veelgehoorde reactie op de bijeenkomst tussen Joden en katholieken die zondag (22 november) plaatsvond in Cadier en Keer. Ruim 120 mensen namen er aan deel.

Veiligheid van religieus erfgoed

Vorige week vrijdag (20 november) vond in Roermond de regiobijeenkomst plaats van de Vereniging Beheerders Monumentale Kerkgebouwen (VBMK) en het Huis voor de Kunsten Limburg over de veiligheid van religieus erfgoed.

Agenda en kalender
komende weken

Wat staat er deze weken in de Kerk in Limburg te gebeuren? Een overzicht van de bisdomactiviteiten met blik in de agenda's van bisschop en hulpbisschop. Weet u ook een religieuze activiteit? Meld het ons!

Carolushuis
Artikel van de week

Op 8 december start het Heilig Jaar van de Barmhartigheid. Het artikel van de week biedt elke dag een passende tekst over Gods barmhartigheid. Te koop in het Carolushuis, de bisdom-webshop en verzendboekhandel.