Vrijdag 3 december 2015

Adventsboodschap bisschop Wiertz

“Mensen die voor elkaar zorgen, laten zien wie God is.” Dat zegt bisschop Frans Wiertz van Roermond in zijn Adventsboodschap, die dit weekeinde in alle kerken in Limburg wordt voorgelezen of op een andere wijze gepubliceerd.

Bisdom begint met vluchtelingmaatjes

Om vluchtelingen hulp te bieden, beginnen de parochies in Limburg met het project Vluchtelingemaatje. Onder het motto ‘Samenleven de gewoonste zaak van de wereld’ worden parochianen opgeroepen om vluchtelingen op te zoeken.

Bisschop herdenkt mijnwerkers

In de parochiekerk van Terwinselen (Kerkrade) wordt zaterdag 5 december een herdenkingsmis gehouden ter nagedachtenis aan de bijna 1500 verongelukte Limburgse mijnwerkers. Bisschop Wiertz is hoofdcelebrant. Iedereen is welkom.

“Het was hartverwarmend hoe de paus ons begroette.” Dat zeggen Patrizia en Massimo Paloni uit Maastricht, die vorige maand aanwezig waren bij de bisschoppensynode over het gezin. “Vooral onze baby David, kreeg veel aandacht.”

Agenda en kalender
komende weken

Wat staat er deze weken in de Kerk in Limburg te gebeuren? Een overzicht van de bisdomactiviteiten met blik in de agenda's van bisschop en hulpbisschop. Weet u ook een religieuze activiteit? Meld het ons!

Carolushuis
Artikel van de week

Laat zien dat barmhartigheid je raakt. Draag het speldje van het Heilig jaar van de Barmhartigheid. Een opsteker voor iedereen die barmhartigheid in praktijk wil brengen. De speldjes zijn te koop voor slecht 1 euro per stuk.