Vrijdag 11 december 2015

150.000 prentjes H. Jaar verspreid

De Nederlandse Bisschoppenconferentie heeft vanwege de opening van het Heilig Jaar van de Barmhartigheid een gebedskaartje uitgebracht. Het prentje is in een oplage van 150.000 stuks verspreid onder de parochies in alle bisdommen.

Kanunnik Smeets geïnstalleerd

Pastoor-deken Harrie Smeets van Venray is afgelopen maandag (7 december) geïnstalleerd als lid van het Kathedraal Kapittel van Roermond. Dat gebeurde tijdens een plechtige vesperviering in de Caroluskapel in Roermond.

Onderscheiding voor Herman Grevers

Herman Grevers uit Ottersum heeft afgelopen maandag (7 december) uit handen van bisschop Frans Wiertz van Roermond een hoge pauselijke onderscheiding ontvangen. Hij werd benoemd tot ridder in de orde van Sint Silverster.

Laatste Dies voor rector Jan Vries

Mgr. Jan Vries heeft afgelopen dinsdag (8 december) zijn laatste Dies Natalis als rector van Grootseminarie Rolduc gevierd. Hij deed dit in aanwezigheid van meer dan honderd studenten en oud-studenten van de priesteropleiding.

Agenda en kalender
komende weken

Wat staat er deze weken in de Kerk in Limburg te gebeuren? Een overzicht van de bisdomactiviteiten met blik in de agenda's van bisschop en hulpbisschop. Weet u ook een religieuze activiteit? Meld het ons!

Carolushuis
Artikel van de week

De vorige week gepresenteerde - en naar de parochies en kloosters verzonden - inspiratiegids voor het Heilig Jaar van de Barmhartigheid is nu voor iedereen te koop in het Carolushuis, de bisdom-webshop en -verzendboekhandel.