Vrijdag 6 mei 2016

Akense Karlspreis voor de paus

Paus Franciscus ontvangt vandaag in Rome de Akense Karlspreis. Deze wordt elk jaar uitgereikt aan iemand die zich sterk maakt voor de Europese eenwording.

Schrijf je in voor cursussen Kairos

De Catechistenopleiding Kairos leidt vrijwilligers op die zich in parochies inzetten op allerlei gebied. Je kunt een volledige opleiding volgen of korte modules.

Expositie over barmhartigheid

In Houthem opent een expositie over de werken van barmhartigheid. Kunstwerken brengen in beeld hoe door de eeuwen over barmhartigheid werd gedacht.

Overweging bij Hemelvaartsdag

Dit jaar vielen Hemelvaartsdag en Bevrijdingsdag samen. Volgens bisschop Wiertz hebben ze ook met elkaar te maken. “Het geloof bevrijdt,” zei hij in zijn preek.

Activiteiten uit
de regio

Wat staat er deze weken zoal in de Kerk in Limburg te gebeuren? Een overzicht. En weet u zelf ook nog een religieuze activiteit? Meld het ons!

Artikel van de week
in het Carolushuis

Tony en Elizabeth hebben een leuke baan, een dochter en een droomhuis. Maar schijn bedriegt. Hun leven is een drama. In War Room ontdekt Elizabeth het gebed als wapen.