image
 
Nieuw glossy magazine
‘Gezonden’ over pastoraal werk in Limburg
 
Gezonden. Zo heet een nieuw glossy magazine over het werk van priesters, diakens, pastoraal werkers, geestelijk verzorgers en docenten levensbeschouwing in Limburg. Het magazine is een uitgave van Grootseminarie Rolduc, de priesteropleiding van het bisdom. Het eerste exemplaar is op afgelopen zondag aangeboden aan bisschop Smeets.
 
LEES VERDER
 
 
Lezing over zingen bij afscheid en uitvaart
 
Onlangs lanceerde het bisdom Roermond een campagne om aandacht te vragen voor de kerkelijke uitvaart. In het verlengde daarvan verzorgt pater Jos Bielen (norbertijn van abdij Averbode en docent kerkmuziek in Vlaanderen) een inspirerende muzikale voordracht over muziek bij afscheid en uitvaart. De lezing is bedoeld voor zangers en musici en voor allen die met afscheid en uitvaart bezig zijn.
 
 
 
Sociale Studiedag met
Paul van Geest en Birgit Op de Laak
 
 
Prof. Dr. Paul van Geest van de Universiteit van Tilburg en voorzitter Birgit op de Laak van de Vereniging van Kleine Kernen in Limburg zijn de gastsprekers tijdens de Sociale Studiedag die op 22 mei in Abdij Rolduc in Kerkrade wordt gehouden. Tevens wordt die middag de Dr. Poelsprijs uitgereikt aan een bijzonder diaconaal project.
 
LEES VERDER
 
 
Boek over ‘Limburgse Ruusbroec’ verschenen
 
“Een groot mysticus onder de Limburgse priesters. Iemand die eigenlijk zaligverklaard zou moeten worden.” Zo omschrijft professor dr. Mgr. Piet Stevens uit Heerlen de 16e-eeuwse Jan Pelgrim Pullen, over wie hij een boek schreef. Het eerste exemplaar werd afgelopen zaterdag in Roermond aan bisschop Smeets aangeboden.
 
 
 
Studenten pastorale opleidingen bisdom bijeen
 
 
De studenten van de verschillende pastorale opleidingen van het bisdom waren zaterdag in Roermond bijeen voor hun jaarlijkse gezamenlijke studiedag, Thema van de samenkomst was parochievernieuwing en leiderschapsondersteuning. Ook werd even een groepsfoto gemaakt van alle studenten met bisschop Smeets.
 
LEES VERDER
 
 
Bij de zondag:
Liefhebben tot op het bot
 

“Bewaar de liefde onder elkaar zeg,” zegt Jezus in het evangelie van deze zondag. Daarmee bedoelt hij geen goedkope liefhebberij, maar een liefde die tot op het bot gaat, tot in het diepst van het hart.

 
 
 
Carolushuis:
Mijn mooie gebedenboekje
 
De gebeden in dit boekje maken kleine kinderen vertrouwd met het bidden. Met zijn prachtige illustraties versierd met glitter en eenvoudige, meestal rijmende teksten zal dit gebedenboekje al snel bij menig kind een favoriet zijn voor het slapengaan. Nu te koop in de verzendboekhandel en webshop van het bisdom.
 
 
Uit de regio
Open Kloosterdag op vijf plekken in Limburg
 

Vijf Limburgse kloosters doen komende zondag (19 mei) mee aan de landelijke Open Kloosterdag. Het zijn kloosters in Heerlen, Panningen, Sittard, Steyl en Vaals.

 

LEES VERDER       Alle regioactiviteiten
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond