image
 
Werkbezoek bisschop Smeets aan dekenaat Weert
in alle vroegte begonnen
 
Het werkbezoek van bisschop Harrie Smeets aan het dekenaat Weert is vanmorgen al vroeg begonnen. Met een H. Mis in de Moeselkapel waar pastoor Rosenhart zijn dank uitsprak dat de bisschop bereid was om al zo vroeg te komen. Hij noemde hij het heel bijzonder dat de bisschop langs alle dekenaten gaat om kennis te maken en heette hem bijzonder welkom in Weert.
 
LEES VERDER
 
 
Inspiratiedag Pinksteren rond H. Geest
 
Hoe kun je in een druk dagelijks bestaan toch tijd vrij maken voor de kracht van de Heilige Geest? Die vraag staat centraal tijdens een Inspiratiedag voor Pinksteren op zaterdag 8 juni. De dag is een initiatief van het Centrum voor Huwelijk en Gezin van het bisdom.
 
 
 
‘Bloempje voor het Goede Doel’
wint Dr. Poelsprijs 2019
 
 
Het project ‘Bloempje voor het Goede Doel’ uit Geleen heeft de Dr. Poelsprijs 2019 gewonnen. Dit is afgelopen woensdag in Abdij Rolduc bekend gemaakt. Gouverneur Theo Bovens en bisschop Harrie Smeets reikten de prijs, een gezamenlijk initiatief van de Dienst Kerk en Samenleving in het bisdom Roermond en het Limburgs Diaconaal Fonds, uit.
 
LEES VERDER
 
 
Praktijkbijeenkomst over onderhoud orgel
 
In bijna elke kerk in Limburg is een orgel te vinden. Maar hoe onderhoud je zo’n enorm instrument? Daarover gaat de praktijkbijeenkomst ‘Onderhoud en beheer van kerkorgels’ voor kerkmusici en kerkbesturen, die de Gregoriusvereniging op dinsdag 28 mei aanbiedt. Orgelstemmer en -reparateur Daniël Jansen geeft in de kerk van Thorn tips over onderhoud en beheer van het orgel.
 
 
 
Bisschop reikte prijzen Wilhelmina Sangersfonds uit
 
 
Bisschop Harrie Smeets heeft zondag 19 mei namens het Wilhelmina Sangersfonds zes cultuurprijzen aan maatschappelijke projecten uitgereikt. In totaal ging het om prijzenbedrag ter waarde van 25.000 euro.
 
LEES VERDER
 
 
Bij de zondag:
“Mijn vrede geef ik u”
 

Samenleven met God in het ‘Nieuwe Jeruzalem’ is niet alleen iets voor de verre toekomst. We kunnen het nu al ervaren. Samenleven met God betekent namelijk: een leven beheerst door de vrede. Jezus zegt het in het evangelie van deze zondag: “Vrede laat Ik na; mijn vrede geef Ik u.”

 
 
 
Carolushuis:
Mariagezangen voor blaasensemble
 
‘Te Lourdes op de bergen’, ‘O reinste der schepselen’, ‘Ik groet u vol genade’. Wie kent ze niet? Toepasselijk voor de Mariamaand mei is de bundel met instrumentale begeleidingen, speciaal voor blaasmuzikanten, bij deze en andere bekende Marialiederen. Nu te koop in de verzendboekhandel en webshop van het bisdom.
 
 
Uit de regio
Open Dag Charismatische Vernieuwing
 

De Katholieke Charismatische Vernieuwing houdt op Tweede Pinksterdag een Open Dag rond het thema 'De Heilige Geest en het gebed'. Spreekster is Zr. Marie-Liesse Pouls. De dag vindt plaats in de kerk van de Verrezen Christus in Weert.

 

LEES VERDER       Alle regioactiviteiten
 
CONTACT INFO
 
De bisdomkantoren zijn vanwege het hoogfeest van de Hemelvaart van de Heer op donderdag 30 en vrijdag 31 mei gesloten.
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond