image
 
Bisschop met pelgrims
op bedevaart naar Lourdes
 
Bisschop Smeets gaat komende dagen met 350 pelgrims op bedevaart naar Lourdes. Het is de eerste keer dat hij de bedevaartplek in Frankrijk als bisschop bezoekt, maar hij was er in het verleden wel vaker. Voordat hij bisschop werd was hij namelijk enkele jaren voorzitter van het Huis voor de Pelgrim in Maastricht, dat de bedevaartreizen organiseert.
 
LEES VERDER
 
 
Weer extra benoeming voor Limburgse nuntius
 
De Limburgse aartsbisschop Bert van Megen heeft voor de derde keer in korte tijd een nieuwe belangrijke benoeming gekregen. Het Vaticaan heeft bekend gemaakt dat hij benoemd is tot permanent vertegenwoordiger van de Heilige Stoel bij twee VN-organisaties, die in Kenia gevestigd zijn. Eerder dit jaar werd hij al nuntius (ambassadeur van de paus) in Kenia en Zuid-Soedan.
 
 
 
Mgr. Smeets
gaat eerste priesters wijden
 
 
Op de zaterdag na Pinksteren (15 juni) vindt in de kathedraal in Roermond zoals gebruikelijk de priesterwijding plaats. Het is dit jaar de eerste keer dat bisschop Harrie Smeets deze plechtigheid leidt. De diakens Marco Figliola en Cesar Cortes Oviedo zijn de eerste kandidaten die door hem tot priester worden gewijd.
 
LEES VERDER
 
 
Inspiratiedag Pinksteren rond H. Geest
 
Hoe kun je in een druk dagelijks bestaan toch tijd vrij maken voor de kracht van de Heilige Geest? Die vraag staat centraal tijdens een Inspiratiedag voor Pinksteren op zaterdag 8 juni. De dag is een initiatief van het Centrum voor Huwelijk en Gezin van het bisdom.
 
 
 
Terugblik op
werkbezoek bisschop aan Weert
 
 
Vorig weekend bracht bisschop Smeets een werkbezoek aan het dekenaat Weert. Dat werd ’s zondags geheel in stijl afgesloten met een pontificale H. Mis in de dekenale kerk, waar zich honderden mensen verzameld hadden. Tijdens zijn driedaagse bezoek verschillende parochies en ontmoette er tientallen parochievrijwilligers. Een terugblik.
 
LEES VERDER
 
 
Bij de zondag:
“Bewaar de eenheid”
 

Aandacht voor God en aandacht voor elkaar blijven bouwstenen voor een solide gemeenschap in de toekomst. Dat is ook waar Jezus op wijst in het evangelie van deze zondag, waarin Hij Zijn leerlingen oproept om elkaar te dragen en te verdragen, om de eenheid te bewaren met wie wij op weg zijn gegaan om Jezus te volgen.

 
 
Limburgse missiebisschop
Mgr. Hans Reesink overleden
 
 
In het klooster Sint Antonius in Divinópolis in Brazilië is de Limburgse missiebisschop mgr. Hans Reesink O.F.M. overleden. De bisschop was afkomstig uit Heerlerheide. Van 1989 tot 1998 was hij bisschop van Almenara en van 1998 tot aan zijn emeritaat in 2009 van Teófilo Otoni. Hij is 84 jaar geworden.
 
LEES VERDER
 
 
 
Carolushuis:
Kom, Schepper Geest
 
De Maastrichtse diaken en historicus Régis de la Haye ondernam een zoektocht door twee eeuwen kerkgeschiedenis en spiritualiteit om een gebedenboek samen te stellen met teksten die gemeen hebben dat zij gericht zijn tot de Heilige Geest. De gevarieerde bundel bevat teksten uit de oude Romeinse liturgie tot de hedendaagse Nederlandse dichtkunst. Te koop in de bisdom-webshop.
 
 
Uit de regio
Beklimming toren kathedraal
 

De 86 meter hoge toren van de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond is van heinde en verre te zien. Andersom betekent dat ook dat deze toren een fraai uitzicht biedt. Elke eerste zaterdag van de zomermaanden kan de toren beklommen worden. Zo ook op 1 juni. Om 13.30 uur, 14.30 uur en 15.30 uur kunnen geïnteresseerden onder leiding van een gids naar boven.

 

LEES VERDER       Alle regioactiviteiten
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond