image
 
Pinksteren:
het feest van de Geest
 
Vijftig dagen na Pasen viert de Kerk Pinksteren. Dat is dit weekend. Daarmee komt een einde aan de Paastijd en begint als het ware het echte werk voor de Kerk. Daarom wordt ook wel eens gezegd dat de Kerk met Pinksteren haar eigen 'geboortefeest' viert. Het feest van de komst van de Heilige Geest.
 
LEES VERDER
 
 
Column bisschop: Op naar een nieuw Pinksteren
 
“Steeds meer controle leidt tot geïnstitutionaliseerd wantrouwen. Het kan geen toeval zijn dat met het loslaten van het geloof in onze streken de houding, dat een ander niet te vertrouwen is en dus gecontroleerd moet worden, zo sterk naar boven komt.” Dat schrijft bisschop Smeets in zijn maandelijkse column. Pinksteren is volgens hem het feest om die kleingeestigheid te overstijgen en met herwonnen vertrouwen de straat op te gaan. “Gods Geest geeft mensen de kracht om ondanks deuken en krassen toch in Gods naam te leven en elkaar te vertrouwen.”.
 
 
 
Mgr. Smeets
gaat eerste priesters wijden
 
 
Op de zaterdag na Pinksteren (15 juni) vindt in de kathedraal in Roermond zoals gebruikelijk de priesterwijding plaats. Het is dit jaar de eerste keer dat bisschop Harrie Smeets deze plechtigheid leidt. De diakens Marco Figliola en Cesar Cortes Oviedo zijn de eerste kandidaten die door hem tot priester worden gewijd.
 
LEES VERDER
 
 
Terugblik op Limburgse Lourdesbedevaart met bisschop Smeets
 
Afgelopen week begeleidde bisschop Harrie Smeets zo’n 350 pelgrims vanuit Limburg naar Lourdes. Hoewel hij in het verleden al vele malen aan de reizen naar het bekende Franse Mariabedevaartsoord deelnam, was het ditmaal zijn eerste bedevaart als bisschop. Het werd een mooie week met veel gesprekken en indrukwekkende vieringen.
 
 
 
Bij de zondag:
Heilige Geest herinnert ons aan Jezus
 

Het is Jezus zelf die voor Zijn hemelvaart aan zijn leerlingen het naderende Pinksterfeest uitlegt, wanneer Hij zegt: “De heilige Geest is de Helper die God zal sturen in mijn Naam; Deze zal u in herinnering brengen alles wat Ik u gezegd heb.”

 
 
 
Carolushuis:
Gezonden
 
Onlangs verscheen het glossy magazine ‘Gezonden’. Deze uitgave van grootseminarie Rolduc biedt – met het oog op de aanstaande priesterwijding – een eigentijdse inkijk in het werk van priesters. Maar ook in dat van diakens, pastoraal werkers, geestelijk verzorgers en docenten levensbeschouwing in Limburg. Het magazine is een vervolg op ‘Geroepen’, dat een inkijk in het leven van het seminarie bood. Nu te koop in de webshop.
 
 
Uit de regio
Blindendag in Sweikhuizen
 

Op zaterdag 15 juni wordt in Sweikhuizen een Blindendag gehouden. De jaarlijkse dag voor alle slechtzienden en blinden vindt voor de 85e maal plaats, dankzij de inzet van vele vrijwilligers.

 

LEES VERDER       Alle regioactiviteiten
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond