image
 
Komende week
viering Sacramentsdag
 
Donderdag (20 juni) viert de Katholieke Kerk wereldwijd Sacramentsdag; in Nederland veelal op de daaropvolgende zondag (23 juni). In veel Limburgse parochies trekt rond die datum de Sacramentsprocessie. Bisschop Smeets loopt donderdagavond mee in de processie in Luik (B), de stad waar het feest van Sacramentsdag in de 13e eeuw ontstond. Hulpbisschop De Jong viert die avond de H. Mis in de Sacramentsbasiliek in Meerssen.
 
LEES VERDER
 
 
Feestelijke ontvangst bisschop Smeets in ‘geboortedorp’ Born
 
Bisschop Harrie Smeets staat komende zondag (16 juni) een feestelijke ontvangst te wachten in zijn ‘geboortedorp’ Born. De bisschop wordt zondagmorgen ingehaald vanaf zijn voormalig ouderlijk huis, van waar het in processie naar de parochiekerk gaat. Daar volgt een feestelijke H. Mis, met na afloop een informeel samenzijn.
 
 
 
Bisschop wijdt
Hondurees en Italiaan tot priester
 
 
Morgen (zaterdag 15 juni) vindt in de kathedraal in Roermond de wijding van nieuwe priesters voor het bisdom Roermond plaats. Het betreft de diakens Marco Figliola en Cesar Cortes Oviedo, die respectievelijk afkomstig zijn uit Italïe en Honduras. Zij zijn de eerste priesters die door bisschop Smeets gewijd worden.
 
LEES VERDER
 
 
Ontmoetingsdag Biddende Moeders
 
Op vrijdag 21 juni vindt een ontmoetingsdag plaats van de gebedsgroep Biddende Moeders met bisschop Harrie Smeets. Met name de leden van de 37 gebedsgroepen van Biddende Moeders in Limburg zijn hiervoor uitgenodigd. Maar ook alle andere moeders en oma’s die graag lid van zo’n gebedsgroep willen worden, zijn welkom.
 
 
 
Bij de zondag:
Vader, Zoon en Heilige Geest
 

In de Geloofsbelijdenis spreken we over de Heilige Geest, die uit de Vader en de Zoon voortkomt. Over dit geloofspunt spreekt Johannes komende zondag in het evangelie: de relatie tussen de drie goddelijke personen.

 
 
 
Carolushuis:
Open je deuren voor de Geest
 
Hoe kun je je tot in de kleinste details van je dagelijkse leven door de Heilige Geest laten inspireren? Daarover gaat dit boek. Te koop in de webshop.
 
 
Uit de regio
Mgr. Schravenwandeling in Lottum
 

Drie jaar geleden werd in Lottum het zogeheten Schravenpad ontwikkeld, ter herinnering aan de in Lottum geboren en in China vermoorde bisschop Schraven. Sindsdien is er jaarlijks een Mgr. Schravenwandeling. Iedereen kan komende zondag meewandelen.

 

LEES VERDER       Alle regioactiviteiten
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond