image
 
Bisschop tot wijdelingen:
‘Jawoord gaat tot op bot van je leven’
 
Bisschop Smeets heeft afgelopen zaterdag voor de eerste keer nieuwe priesters gewijd: Cesar Cortes en Marco Figliola. In zijn preek hield Mgr. Smeets de wijdelingen voor om trouw te blijven aan een eenmaal gegeven jawoord. “Jullie stellen je beschikbaar voor de Kerk. Jullie ‘ja’ klinkt maar één keer, maar geldt voor altijd. Dit ‘ja’ gaat tot op het bot van je leven.”
 
LEES VERDER
 
 
Lezing over ‘schepping uit het niets’
 
Volgende week vrijdag vindt in de reeks Academie Rolduc de laatste lezing van dit seizoen plaats. Filosoof Hubert Timmermans spreekt dan over de schepping. Hij gaat met name in op het idee van de ‘schepping uit het niets’, of zoals het in moderne wetenschappelijke termen heet: ‘universe from nothing’. De discussie draait om de oude filosofische vraag waarom er ‘iets’ is en niet ‘niets’.
 
 
 
Maar liefst 22 bedienaren
van de eucharistie geïnstalleerd
 
 
Maar liefst 22 nieuwe bedienaren van de eucharistie zijn afgelopen donderdag (20 juni) geïnstalleerd. Dit gebeurde tijdens een plechtige viering door hulpbisschop Everard de Jong in de Sacramentsbasiliek in Meerssen op de dag dat in de Wereldkerk Sacramentsdag wordt gevierd. De bedienaren gaan aan de slag in parochies verspreid door het hele bisdom.
 
LEES VERDER
 
 
Pilotuitzending ‘pausmis’ zondag live op internet
 
De jaarlijkse 'pausmis' van de Nederlandse bisschoppen wordt komende zondag live uitgezonden op het videokanaal Katholiekleven.nl. De mis vanuit de H. Jacobus de Meerderekerk in Den Haag is zondagmorgen vanaf 10.15 uur live op internet te volgen. Met deze jaarlijkse mis vieren de bisschoppen samen met de nuntius de verjaardag van de keuze van Franciscus tot paus.
 
 
 
Passiespelen Tegelen
in modern jasje
 
 
De Passiespelen van Tegelen worden letterlijk in een nieuw jasje gestoken. Er komt niet alleen een vernieuwd decor, ook voor alle kostuums zijn nieuwe ontwerpen gemaakt. Zowel het decor als de kleding is afgelopen week in openluchttheater De Doolhof gepresenteerd, waar de Passiespelen onder de titel ‘Hem achterna’ op 10 mei 2020 in première gaan.
 
LEES VERDER
 
 
Bij de zondag:
Jezus komt bij ons
 

Sacramentsdag is een dag die geheel gewijd is aan de eucharistie. In het ontvangen van de heilige communie komt de Heer Jezus zelf in ons hart. Een hele intieme ontmoeting met God: Hij in mij en ik in Hem.

 
 
 
Carolushuis:
Ik vier de Mis mee
 
Wat gebeurt er in de Heilige Mis en hoe kun je er aan mee doen? Met dit boekje kunnen kinderen alles goed mee volgen, waardoor ze woorden en gebaren beter begrijpen en echt mee kunnen doen aan de communie. Te koop in de webshop.
 
 
Uit de regio
Opening Limburgs orgelfestival
 

Met de voltooiing van het orgel in de kathedraal is Roermond uitgegroeid tot een echte orgelstad. Reden waarom het Limburgs Orgelfestival én het internationaal Orgelfestival Roermond volgende week vrijdag de kathedraal uitkiezen voor een gezamenlijke opening van hun concertreeksen.

 

LEES VERDER       Alle regioactiviteiten
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond