image
 
Werkbezoek bisschop
aan dekenaat Thorn begonnen
 
Bisschop Harrie Smeets is vanmorgen (20 september) begonnen aan zijn driedaags werkbezoek aan het dekenaat Thorn. In de drukbezette parochiekerk van Hunsel opende hij met een H. Mis. Aansluitend wandelde hij een deel van de Jacobus-pelgrimsroute naar Ittervoort. Vanmiddag bezocht hij Neeritter, Haler en Heel. Vanavond is Thorn aan de beurt. In totaal bezoekt de bisschop dit weekeinde zestien dorpen in drie parochiefederaties.
 
LEES VERDER
 
 
Gebedsestafette Vredesweek op 28 september in Meerssen
 
Van 21 tot en met 29 september vindt de Vredesweek plaats, onder het motto ‘Vrede verbindt over grenzen’. Die verbinding krijgt vorm door een gebedsestafette rond het beeld van O.-L.-V. van Fatima, dat van bisdom naar bisdom reist. Op 28 september is het beeld in het bisdom Roermond, in de kerk van Meerssen-West.
 
 
 
Hulpbisschop opent
schatkamer kerk Horst
 
 
Hulpbisschop Everard de Jong heeft maandag (16 september) de Schatkamer van de Sint-Lambertuskerk in Horst geopend. Hij deed dit samen met Theo Bovens, de commissaris van de koning in de provincie Limburg.
 
LEES VERDER
 
 
Terugblik op werkbezoek aan dekenaat Maastricht
 
Vorig weekeinde bracht bisschop Smeets een werkbezoek aan het dekenaat Maastricht. Hij bezocht verschillende parochies, sprak met priesters, vrijwilligers en parochianen en bekeek diverse projecten. Ook waren culturele en liturgische activiteiten ingepland en was hij bij verschillende evenementen in het kader van de 75-jarige bevrijding van de Limburgse hoofdstad.
 
 
 
Gezinsweekend
in voetsporen van Ignatius
 
 
Sint Ignatius en zijn ‘geestelijke oefeningen’ staan centraal tijdens een weekend voor gezinnen, dat van 27 tot en met 29 september in Steyl wordt gehouden. Ignatius van Loyola ontwikkelde een eigen methode om Christus in het dagelijks leven na te volgen. Daarover spreken onder meer pater Nicolaas Sintobin SJ en kinderarts Marilène van den Oever.
 
LEES VERDER
 
 
Oud legeraalmoezenier
Clemens Crolla overleden
 
Afgelopen zaterdag overleed in Huissen oud-legeraalmoezenier Clemens Crolla. Hij werd 83 jaar. Crolla werd iin 1936 in Heerlen geboren en ontving in 1965 de priesterwijding. In 1970 werd hij benoemd tot legeraalmoezenier. In 1991 ging hij met pensioen maar bleef zijn priesterlijke taken aanbieden. Hij wordt zaterdag in Huissen gecremeerd.
 
 
 
Bij de zondag:
Rijk met God
 

Los komen van geld en het een ander gunnen, met name hen die armoede lijden, en op die manier bewust rijk zijn bij God. Dat is waartoe het evangelie ons komende zondag oproept. Om te zíen hoe rijk wij juist met Gód zijn.

 
 
 
Carolushuis:
De kunst van het alleen zijn
 
Dit boek van Anselm Grün is voor iedereen die het moeilijk vindt om alleen te zijn. Want wie alleen kan zijn, is nooit meer eenzaam,” zo stelt de auteur. Het boek is te koop in de webshop van het bisdom.
 
 
Uit de regio
Musica Sacra
 

‘Bidden en smeken’. Dat is het thema van het festival Musica Sacra dat dit weekeinde in Maastricht plaatsvindt. Het festival rond gewijde muziek kent een zeer uitgebreid en gevarieerd programma.

 

LEES VERDER       Alle regioactiviteiten
 
CONTACT INFO
 
Tussen vrijdag 20 september en dinsdag 24 september gaat het bisdom over op een nieuw automatiseringssysteem. Het kantoor in Roermond is daardoor enkele dagen niet via de digitale weg bereikbaar
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond