image
 
Waarom carnaval en
Sint Maarten bij elkaar horen
 
Dat de feestdag van Sint Maarten en het begin van het carnavalsseizoen beide op 11 november vallen (11e van de 11e) lijkt toeval. Op het eerste gezicht lijken beide feesten ook niets met elkaar te maken te hebben. Maar dat is niet juist. Ze hebben eigenlijk alles met elkaar en met het evangelie te maken.
 
LEES VERDER
 
 
Nieuwe functie voor hulpbisschop De Jong binnen bisdom
 
Mgr. Everard de Jong krijgt een nieuwe functie binnen het bisdom. De hulpbisschop gaat de mogelijkheden onderzoeken om een Centrum voor Geloof en Wetenschap op te zetten. Daarnaast gaat hij aan de slag in het basispastoraat, als pastoor van Maastricht-Oost. Hij behoudt zijn overige taken als hulpbisschop.
 
 
 
Willibrordzondag:
Uit liefde voor God
 
 
Oecumene is een kostbare gave aan én opdracht aan de kerken in de 21e eeuw. Sinds het midden van de 20e eeuw is er in de verhoudingen tussen de christelijke kerken veel verbeterd. Maar we zijn er nog niet. Oecumene is nog steeds een opdracht die zeer de moeite waard is. Daarom vraagt de katholieke kerk komende zondag – 10 november – aandacht voor samenwerking met andere kerken tijdens Willibrordzondag.
 
Lees verder

 

 

 

 
Column bisschop bij Willibrordzondag
 
Geloven doet goed. Dat gun je anderen ook. Dat was als zo in de tijd van Servaas en Willibrord en dat geldt nu voor ons nog steeds. Daarover schrijft bisschop Harrie Smeets in zijn nieuwe column bij gelegenheid van Willibrordzondag.
 
 
 
Bij de zondag:
Niet te bewijzen
 

Zondag spreekt het evangelie over het eeuwig leven. Het is een geloofsgegeven dat niet te bewijzen is. Zoals liefde, trouw, oprechtheid - de belangrijkste dingen in het leven – niet te bewijzen zijn. Maar dat wil niet zeggen dat ze niet bestaan.

 
 
 
Carolushuis:
Wie was Sint Servaas?
 
Wie was Sint-Servaas, waarover de bisschop in zijn column schrijft, en wat heeft hij voor mensen in verschillende tijden en culturen betekend? Daarover gaat een fraai eigentijds boekwerk dat te koop is in het Carolushuis, de bisdomwebshop.
 
 
Uit de regio
350 jaar Sint Rosa in Sittard
 

In het weekeinde van 2 en 3 november gedenkt Sittard het feit dat de H. Rosa 350 jaar geleden tot stadspatrones werd uitgeroepen en de Sint-Michielskerk door de Dominicanen werd gesticht. Met onder meer een H. Mis en een voorstelling.

 

LEES VERDER       Alle regioactiviteiten
 
 
 
Adreswijziging drie bisdomdiensten
 
Drie afdelingen van het bisdom zijn deze week verhuisd. Het betreft het Missiebureau, de kerkelijke rechtbank (het Officialaat) en de Dienst Pers en Communicatie. De adressen van deze afdelingen op de Neerstraat in Roermond zijn daarmee komen te vervallen. Het nieuwe postadres van al deze afdelingen wordt Postbus 470 6040 AL Roermond en het nieuwe bezoekadres wordt Swalmerstraat 100 6041 CZ Roermond. De e-mailadressen en telefoonnummers blijven ongewijzigd. Let op: dispensatie-aanvragen voor kerkelijke huwelijken dienen gestuurd te worden naar Bisdom Roermond t.a.v. kanselier G. Smulders op het adres Paredisstraat 10 6041 JW Roermond.
 
 
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond