image
 
De achtergronden
van de Advent
 
Komende zondag (1 december) begint de Advent; de voorbereidingstijd op Kerstmis. De Advent duurt vier weken. Maar dat is niet altijd zo geweest. Enkele weetjes over de Advent op een rij.
 
LEES VERDER
 
 
Peiling waarde lokale kerken onder parochianen
 
Ongeveer een kwart van de Nederlandse bevolking is lid van een kerk. Zij vinden hun kerk belangrijk. Maar waarom? Dat wil Actie Kerkbalans nu onderzoeken met een landelijke peiling naar de waarde van de kerk. De peiling bestaat uit een aantal korte vragen en vraagt ongeveer tien minuten tijd. Hij is gericht op mensen die op enige manier betrokken zijn bij een lokale parochie.
 
 
 
Terugblik op gevarieerd
werkbezoek dekenaat Heerlen
 
 
Afgelopen weekeinde was bisschop Harrie Smeets op werkbezoek in het dekenaat Heerlen. Hij bezocht diverse kerken, sprak met de gemeentebesturen en met kerkelijke groeperingen over de sociale situatie van de regio, hij nam deel aan activiteiten voor jongeren, vierde een parochiejubileum mee en was te gast bij de talkshow 'Noa de mes'. Een terugblik in woord en beeld.
 
Lees verder

 

 

 

 
Zondag installatie hulpbisschop als pastoor
 
Komende zondag (1 december) vindt de installatie plaats van Mgr. Dr. Everard de Jong als pastoor van de parochiefederatie Maastricht-Oost. Worden pastoors doorgaans geïnstalleerd door de plaatselijke deken, de installatie van pastoor De Jong wordt verricht door bisschop Harrie Smeets. De plechtigheid in de Sint Petrus' Bandenkerk in Heer begint om 14.30 uur.
 
 
 
Bij de zondag:
Wees waakzaam
 

Weest waakzaam, want gij weet niet op welk uur van de nacht de dief komt. Zo begint deze Advent. Wie wil er nu beroofd worden? Maar nu een vervolgvraag. Hebt u het idee in uw geloof iets waardevols te bezitten? Loont het zich als christen ons geloofsgoed ijverig te bewaken?

 
 
 
Carolushuis:
God wordt mens
 
In acht prenten verbeeldt Rembrandt het kerstgebeuren. Antoine Bodar tracht deze prenten te duiden en ontvouwt daarbij de geschiedenis van de menswording. De bundel is nu te koop in de webshop van het bisdom.
 
 
Uit de regio
Byzantijns-Gregoriaans adventsconcert
 

Een bijzonder concert waarin zowel Byzantijnse- als Gregoriaanse koormuziek klinkt. Dat vindt zaterdagavond plaats in Weert. Het Utrechts Byzantijns koor zingt dan samen met de Roermondse Schola Cantorum van het Ward-Instituut.

 

LEES VERDER       Alle regioactiviteiten
 
 
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond