image
 
Bisschop bezoekt laatste
dekenaat: Schinnen
 

Bisschop Harrie Smeets is vanmorgen begonnen aan het werkbezoek in het dekenaat Schinnen. Dit is het laatste bezoek op zijn kennismakingstocht door het bisdom Roermond. Dit weekeinde is het ook precies één jaar geleden dat Mgr. Smeets tot bisschop werd gewijd.

 
LEES VERDER
 
 
Bisschop Smeets groot-prior Ridderorde Heilig Graf
 
Bisschop Harrie Smeets is geïnstalleerd als groot-prior van de Nederlandse tak van de Ridderorde van het Heilig Graf van Jeruzalem. Hij heeft deze taak overgenomen van oud-bisschop Antoon Hurkmans van Den Bosch.
 
 
 
Passieretabel terug in
800-jarige Munsterkerk
 
 
Het beroemde eeuwenoude passieretabel is teruggekeerd in de Munsterkerk in Roermond. Dat wil zeggen een heel goede kopie. Deze werd afgelopen zondag door bisschop Harrie Smeets onthuld in aanwezigheid van onder meer minister Raymond Knops van Binnenlandse Zaken.
 
Lees verder

 

 

 

 
Hulpbisschop geïnstalleerd als pastoor
 
Hulpbisschop Everard de Jong is zondag 1 december geïnstalleerd tot pastoor van het parochiecluster Maastricht-Oost. Dit gebeurde door bisschop Harrie Smeets in de parochiekerk van Heer.
 
 
 
Bij de zondag:
Verwachtingsvol
 

God laat soms op zich wachten. Voor Hem is één dag als duizend jaar en zijn duizend jaren als één dag. Daarom roept Johannes de Doper in de Advent op om verwachtingsvol te blijven en Gods troostende kracht te ervaren rond de geboorte van het Kerstkind.

 
 
 
Carolushuis:
Kerststal
 
Een eigentijdse en sfeervolle Kerststal, die heel eenvoudig in elkaar te knutselen is door te vouwen en een beetje te plakken. De Duitstalige tekst op donkerblauw karton valt overigens weg, omdat dit gedeelte niet gebruikt word voor de gehele kerststal.
 
 
Uit de regio
Magisch Maastricht in Sint-Servaasbasiliek
 

Duizenden bezoekers van het winterfestival Magisch Maastricht bezochten afgelopen week ook al de Sint-Servaasbasiliek. In aansluiting op het evenement op het Vrijthof is er in de basiliek ook dagelijks een programma met muziek, een fluistertocht voor kinderen, een kerststallenexpositie en momenten van gebed.

 

LEES VERDER       Alle regioactiviteiten
 
 
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond