image
 
Bisschop in Adventsbrief:
‘Vruchten van vernieuwde kerk zijn aanwezig’
 

“De vruchten van een vernieuwde kerk zijn nog klein, maar ze zijn onmiskenbaar aanwezig.” Dat schrijft bisschop Harrie Smeets van Roermond in zijn adventsboodschap van dit jaar. De bisschop kijkt in de brief terug op de kennismakingsbezoeken die hij afgelopen jaar in alle Limburgse dekenaten heeft afgelegd. “Ik heb heel wat opkomend zaaigoed gezien. Er is veel meer dan kaalslag,” aldus de bisschop. Zijn adventsbrief wordt komend weekeinde in alle kerken in Limburg voorgelezen.

 
LEES VERDER
 
 
Magisch Maastricht zeer succesvol voor Servaasbasiliek
 
De openstelling van de Sint-Servaasbasiliek tijdens het evenement Magisch Maastricht blijkt een enorm succes te zijn. De eerste tien dagen zijn al meer dan twaalfduizend betalende bezoekers in de basiliek geweest. “Ik weet helemaal niet wat ons overkomt,” zegt deken John Dautzenberg van Maastricht.
 
 
 
Bisschop in Diesrede:
‘Kerk opnieuw zichtbaar maken’
 
 
“De kerk is geworteld in Limburg. Het is onze taak om er voor te zorgen dat ze weer opnieuw zichtbaar wordt. Op de eerste plaats door gewoon ons werk te doen.” Dat zei bisschop Harrie Smeets deze week in zijn feestrede bij gelegenheid van de Dies Natalis van het Grootseminarie Rolduc.
 
Lees verder

 

 

 

 
Kennismakingstocht langs dekenaten afgesloten in Schinnen
 
Bisschop Harrie Smeets heeft zondag 8 december zijn kennismakingstocht langs de dertien dekenaten in Limburg afgesloten. Hij deed dat in Schinnen, dat hij afgelopen weekend met een vol en gevarieerd driedaags programma bezocht. Die zondag was het tevens precies een jaar geleden dat hij tot bisschop werd gewijd.
 
 
 

 
Oud-pastoor Jo Verhoeven overleden
 
In zijn geboorteplaats Velddriel (vlak boven Den Bosch) is zondag 8 december oud-pastoor Jo Verhoeven van Breust-Eijsden overleden. Hij is 86 jaar geworden. Zaterdag 14 december is de uitvaart in de Sint-Martinuskerk in Velddriel.
 
 
 
Bij de zondag:
Jezus is geen miskoop
 

Decembermaand betekent koopmaand. Kopen betekent in economisch gunstige tijden ook dat wij steeds kieskeuriger zijn. Waren wij mensen maar eens wat kritischer wanneer het gaat om de diepere vragen van het leven. Advent vieren mag dan ook gerust vertaald worden als: Durf ik mijzelf onder kritiek stellen van het Kind in de kribbe? Laat ik Hem misschien nu in de kou staan, zoals zo velen toen in Bethlehem?

 
 
 
Carolushuis:
Als God renoveert
 
Nooit eerder was er zo’n urgentie voor parochies om na te denken over de toekomst en te investeren in geloofsopbouw. Dit boek kan iedere parochie daarbij helpen. Het is te koop in de bisdomwebshop.
 
 
Uit de regio
Kribkeswandeling in het Heuvelland
 

Verdeeld over diverse dorpen in het Zuid-Limburgse Heuvelland en de Belgische Voerstreek, zijn tijdens de Advent- en Kersttijd diverse wandelroutes uitgezet, waarlangs fraaie kerststallen, wegkruisen en kapelletjes zijn te bewonderen.

 

LEES VERDER       Alle regioactiviteiten
 
 
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond