image
 
Bisschop vertelt kerstverhalen
op YouTube
 

In deze dagen voor Kerstmis vertelt bisschop Smeets elke dag een Kerstverhaal over de reis van Maria en Jozef naar Bethlehem. Hij doet dat om aandacht te vragen voor het lot van jonge moeders en hun kinderen in arme landen via de Bisschoppelijke Adventsactie. De verhalen zijn geschreven door Marjet de Jong bij scenes uit het Kerstdiorama van Christien Dijkstra dat te zien is in de grot MergelRijk in Valkenburg.

 
LEES VERDER
 
 
Geloofsgesprek bisschop op tv
 
Op zondag 22 december wordt de landelijke televisie-mis weer uitgezonden vanuit de Sint-Josephkerk in Landgraaf. Voorafgaand daaraan is – zoals elke week – het interviewprogramma Geloofsgesprek te zien. Presentator Leo Fijen gaat deze keer in gesprek met bisschop Harrie Smeets.
 
 
 
Kerstvieringen
met de bisschoppen
 
 
Bisschop Harrie Smeets en hulpbisschop Everard de Jong dragen met Kerstmis op diverse plekken eucharistievieringen op. Een kort overzicht van de bisschoppelijke vieringen op beide kerstdagen.
 
Lees verder

 

 

 

 
Geen kaarten, wel nieuwjaarswensen
 
Vanwege de bezuinigingen bij het bisdom verstuurt bisschop Smeets dit jaar geen kerstkaarten. Ook vindt er geen aparte Nieuwjaarsreceptie in het bisschopshuis meer plaats. Wel kan iedereen de bisschop en elkaar een Zalig Nieuwjaar wensen na de mis op Nieuwjaarsdag bij de kerststal in de kathedraal.
 
 
 
Mgr. Smeets één jaar bisschop:
‘Vertrouwen in veerkracht parochies’
 
 
Het eerste jaar van Mgr. Harrie Smeets als bisschop van Roermond zit erop. Het was een jaar van kennismaken en bezoeken afleggen in de dekenaten. Maar ook een jaar van moeilijke knopen doorhakken en nieuwe initiatieven ontdekken: “Ik ben verrassende vormen van kerkelijk leven tegengekomen.”
 
Lees verder

 

 

 

 
Oud-pastoor Hein Pasing overleden
 

Op vrijdag 13 december is in Geleen oud-pastoor Hein Pasing van Spaubeek en Sweikhuizen overleden. Pasing is 79 jaar geworden. De uitvaart is komende zaterdag (21 december) om 11.00 uur in de H. Laurentiuskerk in Spaubeek.

 

 
 

 
Bij de zondag:
Durf te kiezen
 

Maria trekt zich niets aan van de mensen om haar heen: ze kiest in vrijheid voor haar kind in de kribbe. En wij? Durven wij te kiezen voor het Kind van de Kribbe? Durven wij ons aan Hem te binden?

 
 
 
Carolushuis:
Ik vier de mis mee
 
Met Kerstmis gaan ook veel kinderen mee naar de kerk. Maar wat gebeurt daar eigenlijk tijdens de H. Mis? Met dit boekje kunnen ze alles goed volgen en begrijpen ze de woorden en gebaren beter. Te koop in de bisdomwebshop.
 
 
Uit de regio
Kerstcomposities in Munstergeleen
 

In het museum van de Pater Karelkapel in Munstergeleen is tot februari van dagelijks (met uitzondering van de maandagen) een expositie te zien van kerstcomposities van beeldhouwer Dick Aerts.

 

LEES VERDER       Alle regioactiviteiten
 
 
 

Laatste nieuwsbrief 2019

 

Dit is de laatste nieuwsbrief van het bisdom Roermond van 2019. De redactie wenst iedereen een Zalig Kerstfeest en al het goede voor 2020. In verband met de feestdagen zijn de kantoren van het bisdom gesloten van Eerste Kerstdag tot en met Nieuwjaarsdag. De eerstvolgende nieuwsbrief verschijnt op 10 januari 2020.

 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond