image
 
Dagboek Indiareis
bisschop Smeets
 

Bisschop Harrie Smeets heeft afgelopen maand een missiereis naar India gemaakt. Hij bezocht de thuisbisdommen van diverse priesterstudenten van het grootseminarie Rolduc en liet zich onderdompelen in de Indiase cultuur. Onderweg hield de bisschop een dagboek bij.

 
LEES VERDER
 
 
Theologie studeren in Limburg
 
Theologie studeren in deze tijd. Dat kan als je priester wilt worden. Maar in Limburg bestaat ook een opleiding voor mensen die als pastoraal werker, geestelijk verzorger of docent catechese aan de slag willen. Dit is ook de opleiding voor mannen die permanent-diaken willen worden. Op zaterdag 22 februari is er een informatie-ochtend.
 
 
 
Zondag
‘Dag van religieuzen’
 
 
Zondag – 2 februari – viert de kerk de ‘Dag van het Godgewijde leven’. In het kader hiervan vindt er zondagmiddag in Merkelbeek een ontmoetingsmiddag plaats voor alle religieuzen in Limburg..
 
Lees verder

 

 

 

 
Priesters in de media
 
Afgelopen dagen hebben meerdere priesters en priesterstudenten van het bisdom Roermond optredens in de media verzorgd. Het ging om uiteenlopende interviews voor verschillende omroepen en dagbladen. Kijk reportages terug.
 
 
 
Wat vieren we
deze week?
 
 
Maria Lichtmis, de heilige Blasius, de heilige Agatha en de heilige Paulus Miki en gezellen. Ook komende week is er in de liturgie van de katholieke kerk weer van alles te vieren.
 
Lees verder

 

 

 

 
Kerkbalans
 
Geeft u om de kerk? Vergeet dan niet uw bijdrage aan uw eigen parochie over te maken!
 
 
 
Bij de zondag
 

Christus wil ons licht in de duisternis zijn. En wij worden op het feest van Maria Lichtmis opgeroepen om zelf een lichtpuntje te zijn in deze wereld..

 
 
 
Carolushuis:
Katholicisme voor dummies
 
Een compacte, maar complete samenvatting van de rooms-katholieke kerk. Een boek voor gelovigen, maar ook voor geschiedenis- en cultuurliefhabbers die willen weten hoe de Kerk in elkaar zit en waar bepaalde symbolen en rituelen vandaag komen en wat ze betekenen. Te koop is in de bisdomwebshop.
 
 
Uit de regio
Taizéviering in Roermond
 

Vanwege het 800-jarig bestaan van de Munsterkerk in Roermond vindt er op zondag, op het feest van Maria Lichtmis, een gebedsdienst plaats met gezangen uit Taizé.

LEES VERDER       Alle regioactiviteiten
 
 
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond