image
 
The Passion Roermond:
hoofdrollen bekend
 

Tim Akkerman en Trijntje Oosterhuis vervullen dit jaar de rollen van Jezus en Maria in de jubileumeditie van The Passion. Dat hebben EO en KRO-NCRV deze week bekend gemaakt. Het muzikale paasevenement vindt op donderdag 9 april plaats in Roermond..

 
LEES VERDER
 
 
Missiemuseum Steyl luidt noodklok
 
Het Missiemuseum in Steyl luidt de noodklok. Als er geen financiële hulp komt, moet het museum komend najaar de deuren sluiten. Dat schrijft het bestuur van de Stichting Missiemuseum Steyl in een persbericht.
 
 
 
Boek over naoorlogse kerken
voor bisschop
 
 
Bisschop Harrie Smeets heeft afgelopen week het boek 'Kerken bouwen langs Maas en Rijn na 1945' in ontvangst genomen. Hij kreeg het boek uit handen van de samensteller, kerkhistoricus Antoine Jacobs en de scretaris van het Cuypersgenootschap, Jan Dekkers.
 
Lees verder

 

 

 

 
Bisschop praat over zijn roeping bij vrouwendagen
 
Op dinsdag 17 en donderdag 19 maart worden de jaarlijkse ontmoetingsdagen voor vrouwen gehouden als voorbereiding op Pasen. Gastspreker is deze keer bisschop Harrie Smeets. Onder de titel ‘Ongewild en onweerstaanbaar geroepen’ zal hij spreken over zijn eigen roeping.
 
 
 
Wat vieren we
deze week?
 
 
Niet Sint Valentijn, maar Maria van Lourdes, de uitvinder van het Cyrillisch schrift en de zus van de heilige Benedictus staan deze week centraal in de liturgie.
 
Lees verder

 

 

 

 
Bij de zondag
 

‘Zout der aarde’ en ‘Licht de wereld’! Jezus roept zijn leerlingen deze week op om de smaakmakers van de samenleving te zijn.

 
 
 
Carolushuis:
Armband van Maria
 
Het verhaal van Maria uitgebeeld met allerlei symbolieken verwerkt in een armband dat te dragen is door dames in alle leeftijden. Te koop in het Carolushuis, de verzendboekhandel en webshop van het bisdom.
 
 
Uit de regio
Dag van de Pelgrim
 

Op 20 maart is het op de dag af 25 jaar geleden dat de stichting Pelgrimswegen en Voetpaden werd opgericht. Daarom wordt er een Dag van de Pelgrim gehouden voor iedereen die van pelgrimeren en/of wandelen houdt. In Klooster Wittem.

LEES VERDER       Alle regioactiviteiten
 
 
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond