image
 
Limburgse bisschoppen herdenken
in oorlog omgekomen priesters en religieuzen
 

Bisschop Harrie Smeets en hulpbisschop Everard de Jong herdenken op vrijdag 28 februari de zestien Limburgse priesters en acht religieuzen die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen als gevolg van hun rol in het verzet. Dit gebeurt met een korte vesperviering in de Caroluskapel en aansluitend een requiemviering in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond. Het is die dag ook exact 75 jaar geleden dat de toren van de kathedraal werd opgeblazen.

 
LEES VERDER
 
 
Lezing Academie Rolduc over ‘rechtvaardige oorlog’
 
Kan een oorlog rechtvaardig zijn? Dat is een moeilijke vraag, waar binnen de Kerk ook al jarenlang over nagedacht wordt. Soms moet je wel oorlog voeren om jezelf te verdedigen. Of ook dan niet? Paus Franciscus wil het standpunt van de katholieke sociale leer hierover heroverwegen. In dit jaar waarin we 75 jaar bevrijding herdenken, gaat Academie Rolduc in op het thema 'rechtvaardige oorlog'.
 
 
 
Clavis over
parochievernieuwing
 
 
"Parochies veranderen als mensen veranderen." Dat zeggen Tim Schilling en Mirjam Spruit van het Centrum voor Parochiespiritualiteit in een interview met het online magazine Clavis. De twee theologen zijn betrokken bij de organisatie van het congres 'De Missionaire Parochie' dat volgende maand in Oudenbosch wordt gehouden. Clavis is het gratis online magazine van het bisdom Roermond. Lees het hele interview met Schilling en Spruit in de nieuwe uitgave van Clavis.
 
Lees verder

 

 

 

 
Info-ochtend over studie theologie
 

Theologie studeren in deze tijd. Dat kan als je priester wilt worden. Maar in Limburg bestaat ook een opleiding voor mensen die als pastoraal werker, geestelijk verzorger of docent catechese aan de slag willen. Dit is ook de opleiding voor mannen die permanent-diaken willen worden. Op zaterdag 22 februari is er een informatie-ochtend.

 

 
 
 
Gezinsweekeinde over 'geloof en verstand'
 
Geloof en verstand: twee manieren van denken die elkaar uitsluiten.. of toch niet? Daarover gaat het twintigste gezinsweekend dat van 13 tot en met 15 maart in Steyl wordt gehouden.
 
 
 
Wat vieren we
deze week?
 
 
Het meest tot de verbeelding sprekende feest in de komende week is dat van Petrus’ Stoel. Het klinkt heel gewoontjes: de stoel van Petrus. Maar bedoeld is de cathedra: zijn bisschopszetel in Rome, waar sindsdien alle pausen op zetelen. Kijk wat we deze week nog meer vieren.
 
Lees verder

 

 

 

 
Bij de zondag
 

God neemt geen genoegen met onderhouden van de letter van de wet. Het gaat om het hart, want dáár is Zijn liefde te vinden. Dat is de kern van de boodschap van het evangelie van deze zondag.

 
 
 
Carolushuis:
DVD: Petrus en het Laatste Avondmaal
 
De film laat het Bijbelse verhaal van het laatste avondmaal vertellen door de ogen van de apostelen. Rome, het jaar 67 na Christus. Twee gevangenbewaarders krijgen de opdracht om een beruchte crimineel te bewaken. Hij heet Simon Petrus en komt uit Galilea. De oude Petrus laat zijn leven aan zich voorbij trekken.
 
 
Uit de regio
Jubileum barokorgel Vrangendael
 

Het orgel in de Christus Hemelvaartkerk van Vrangendael (Sittard) is een van de vier nog klinkende barokorgels in ons land, vervaardigd door Pieter van Assendelft. Het orgel uit 1748 staat dit jaar 50 jaar in deze kerk. Dat wordt op zondag 1 maart gevierd met een H. Mis en een concert.

LEES VERDER       Alle regioactiviteiten
 
 
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond