image
 
Iedereen
fijne carnaval gewenst
 

Het bisdom Roermond wenst iedereen fijne carnavalsdagen toe. Samen feestvieren verbroedert en brengt mensen bij elkaar. Voor gelovige mensen is carnaval ook een vooruitblik op de 40-daagse Vastentijd die daarna begint. Geniet van carnaval en vergeet niet woensdag een askruisje te gaan halen. In verband met carnaval zijn de kantoren van het bisdom maandag 24 en dinsdag 25 februari gesloten.

 
 
 
Voorzitter carnavalsbond Hessels in Geloofsgesprek
 
Voorzitter Jos Hessels van de Bond van Carnavalsverenigingen Limburg (BCL) is op carnavalszondag te gast in het programma ‘Geloofsgesprek’ van de KRO. Presentator Leo Fijen praat dan met hem in de basiliek van Susteren over onder meer de relatie tussen kerk en carnaval.
 
 
 
Afscheid DKS:
Aalmoezeniers roepen organisaties op om dóór te gaan
 
 
De aalmoezeniers van Sociale Werken van het bisdom Roermond hebben alle maatschappelijke organisaties waarbij zij betrokken waren, opgeroepen om dóór te gaan. Die oproep deden ze tijdens het slotsymposium van de Dienst Kerk en Samenleving (DKS), dat vorige week vrijdag in Roermond werd gehouden. De Dienst heeft haar werkzaamheden moeten beëindigen als gevolg van de bezuinigingen bij het bisdom.
 
Lees verder

 

 

 

 
 
Diocesane herdenking oorlogsslachtoffers
 

Vrijdag 28 februari vindt in de kathedraal in Roermond de diocesane herdenking voor de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog plaats. In het kader van de activiteiten rond 75 jaar bevrijding, draagt bisschop Harrie Smeets een requiemmis op voor alle gevallenen, waarbij hij met name stilstaat bij de priesters en religieuzen die in het verzet of omwille van hun geloof vermoord zijn.

 

 
 
 
Wat vieren we deze week
 
In deze week van carnaval is Aswoensdag de belangrijkste dag op de kerkelijke kalender. Gelovigen krijgen een askruisje op het voorhoofd als teken dat alles in deze wereld van God komt en naar Hem terugkeert.
 
 
 
Bij de zondag
 

Jezus roept ons op deze carnavalszondag op om volmaakt te zijn. Dat is niet eenvoudig. Maar we hoeven het niet alleen te doen. God doet het voor ons, want hij woont in ons als in een heilige woning. "Ik doe het niet," zegt Paulus terecht: "Jezus doet het in mij."

 
 
 
Carolushuis:
Bron van licht en waarheid
 
Waarom Katholiek worden of blijven? Dit boekje geeft antwoord op vragen van katholieken en zij die katholiek willen worden. Maar ook op vragen en bemerkingen van o.a. protestantse christenen. Alles is kort en bondig, met verwijzingen naar de heilige Schrift en de Catechismus van de Katholieke Kerk.
 
 
Uit de regio
Bustocht naar Stille Omgang
 

In de nacht van zaterdag 21 maart op zondag 22 maart wordt in Amsterdam weer de jaarlijkse Stille Omgang gehouden. Vanuit Limburg en Oost-Brabant reizen er bussen hierheen.

LEES VERDER       Alle regioactiviteiten
 
 
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond