image
 
Roermondse kerken
presenteren gezamenlijk programma rond The Passion
 

De kerken van Roermond bieden in de dagen rond The Passion een gezamenlijk randprogramma aan. Dit kerkenprogramma is een project van de katholieke parochies van Roermond, de Protestantse Gemeente Roermond (Minderbroederskerk) en de Basisgroep Jonge Kerk Roermond (Ursulakapel). Ook het bisdom Roermond is bij het programma betrokken.

 
LEES VERDER
 
 
Ingetogen herdenking omgekomen priesters en religieuzen
 
“Het voorbeeld van de priesters en religieuzen die in de oorlog zijn omgekomen, mag ons wakker houden.” Dat zei bisschop Smeets vorige week bij de herdenking van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in de kathedraal in Roermond. Tijdens de viering werden de namen voorgelezen van de 24 bisdompriesters en religieuzen die als gevolg van hun rol in het verzet de oorlog niet overleefden.
 
 
 
Nu ook apostelen en bijrollen
The Passion bekend
 
 
Na de hoofdrollen zijn nu ook de namen van de apostelen en bijrollen van The Passion 2020 bekend! Onder anderen cabaretier Klaas van der Eerden, actrice Britt Scholte en presentatrice Tooske Ragas spelen dit jaar de rol van apostel. Cas Jansen en Dwight van de Vijver vertolken de rol van politieagent.
 
Lees verder

 

 

 

 
Voedselbank Baexem door bisschop ingezegend
 
Bisschop Harrie Smeets heeft dit weekeinde de voedselbank in de Johannes de Doperkerk in Baexem ingezegend. De voedselbank is anderhalf jaar geleden door de parochie opgericht. Onlangs is door vrijwilligers een nieuwe ruimte bij de kerk opgeknapt en ingericht als uitgiftepunt.
 
 
 
Wat vieren we
deze week?
 
 
Een hoogfeest, een gedenkdag voor een heilige of een dag om te vasten. In de liturgie van de Kerk is elke dag wat te vieren. Wat vieren we deze week?
 
Lees verder

 

 

 

 
Bij de zondag
 

‘Moderne mensen willen graag elk risico in het leven uitsluiten en zich overal tegen indekken. Maar iedereen krijgt de nodige tegenslag te verwerken. In het evangelie van deze zondag spreekt Jezus over de noodzaak van het lijden. En ook Paulus houdt ons voor dat ieder zijn deel moet dragen.

 
 
 
Carolushuis:
Vasten
 
Tijdens de vasten kiezen mensen ervoor een tijdje af te zien van dingen die het leven aangenaam kunnen maken. Dat klinkt als een straf. Maar blijkbaar levert het ook iets op. Want vasten is aan een opleving bezig. Dit boek geeft praktische tips en handreikingen aan mensen die willen vasten. Te koop in het Carolushuis, de verzendboekhandel en webshop van het bisdom.
 
 
Uit de regio
Busreis Stille Omgang
 

In de nacht van zaterdag 21 maart op zondag 22 maart wordt in Amsterdam weer de jaarlijkse Stille Omgang gehouden. Vanuit Limburg en Oost-Brabant reizen er bussen hierheen.

LEES VERDER       Alle regioactiviteiten
 
 
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond