image
 
Bisschoppen scherpen
maatregelen coronavirus aan
 

In verband met de laatste ontwikkelingen rondom het Coronavirus (COVID-19), scherpen de bisschoppen in Nederland de al eerder getroffen maatregelen aan. Alle publieke liturgische vieringen op zaterdagavonden en zondagen worden tot 31 maart afgelast. Hiermee sluiten de bisschoppen aan bij het recente advies van de overheid en het RIVM. Bisschop Harrie Smeets van Roermond conformeert zich aan dit besluit.

 
LEES VERDER
 
Diverse activiteiten bisdom afgelast
 
Door de aangescherpte maatregelen omtrent het coronavirus gaan ook diverse kerkelijke evenementen niet door. Niet alleen de reguliere weekendvieringen zijn afgelast, maar ook een aantal eerder geplande activiteiten. Lees welke bisdomactiviteiten afgelast zijn.

 

 
 
 
‘In toekomst dekenale vormselvieringen’
 
Het aantal kinderen dat het sacrament van het vormsel ontvangt, loopt al enkele jaren terug. Het bisdom adviseert de parochies daarom om vormselvieringen te clusteren. “Ik kan me zelfs voorstellen dat we toegroeien naar één vormselviering per dekenaat,” zegt vicaris Ed Smeets voor Liturgie en Kerkmuziek in een interview met het online magazine Clavis. Smeet doet zijn uitspraken naar aanleiding van een enquête onder dekenaten in Limburg.
 
 
 
Bisschoppen in maart 2021
op Ad Limina
 
 
De Nederlandse bisschoppen hebben via de nuntius een uitnodiging ontvangen om in maart 2021 op Ad Limina bezoek naar Rome te gaan. Zij brengen dan gezamenlijk een bezoek aan de graven van de apostelen Petrus en Paulus en vieren daar de eucharistie. De bisschoppen spreken tijdens hun bezoek met paus Franciscus en met de verschillende departementen van de Romeinse curie.
 
Lees verder

 

 

 

 
Wat vieren we deze week?
 
Een hoogfeest, een gedenkdag voor een heilige of een dag om te vasten. In de liturgie van de Kerk is elke dag wat te vieren. Deze week staat het hoogfeest van Sint Jozef natuurlijk centraal op donderdag 19 maart. Maar het is ook de week van de patroon van Ierland Saint Patrick.
 
 
 
Bij de zondag
 

Of we nu in de kerk zitten of thuis bidden: Jezus is altijd de bron van levend water. Wie daarvan drinkt, zal nooit meer dorst hebben. Dat is de boodschap van deze derde zondag in de vasten.

 
 
 
Carolushuis:
Sleutelhanger Goede Herder
 
Deze week eens geen boek, maar een leuk hebbedingetje: een sleutelhanger van de Goeder Herder met de H. Geest voor maar € 2,-.
 
 
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond