image
 
Zondag landelijke gebedsketen
‘Biddend Verbonden’
 

In deze tijd van onzekerheid en angst willen de Nederlandse bisschoppen samen met de KRO-NCRV een krachtig signaal van hoop, troost en bemoediging afgeven. Komende zondag 22 maart vormen zij met elkaar een cirkel van gebed op NPO2, Facebook en de website KRO-NCRV.nl/katholiek. Elk uur spreekt en bidt een bisschop vanuit z’n eigen bisdom. Bisschop Harrie Smeets van Roermond is om 16.00 uur te zien vanuit de Sint-Rosakapel in Sittard.

 
LEES VERDER
 
 
Geen publieke liturgische vieringen met Pasen
 
Alle publieke kerkdiensten rond Palmzondag, de Goede Week en Pasen gaan dit jaar vanwege de coronacrisis niet door. De Nederlandse bisschoppen hebben dat “met pijn in het hart” besloten. Alle maatregelen die eerder voor de kerken afgekondigd werden, zijn verlengd tot Tweede Paasdag.
 
 
 
Online collectebus
voor Vastenactie
 
 
Het Missiebureau Roermond heeft een online collectebus voor de Vastenactie ingericht. Belangstellenden kunnen op deze manier toch een bijdrage doen voor de jaarlijkse inzamelingsactie in de Veertigdagentijd.
 
Lees verder

 

 

 

 
The Passion zoekt alternatief
 
De omroepen EO en KRO-NCRV, producent Mediawater en gaststad Roermond werken aan een alternatief scenario voor The Passion, de muzikale vertelling over het lijden en sterven van Jezus. Het evenement kan dit jaar als gevolg van de coronamaatregelen niet in de geplande vorm met publiek doorgaan.
 
 
 
Bisschop bidt
bij noodkist
 
 
Bisschop Harrie Smeets heeft afgelopen zondag bij de Noodkist van Sint Servaas gebeden voor iedereen die getroffen is door het coronavirus. Tijdens de korte plechtigheid riep de bisschop iedereen op om de aanwijzingen van de overheid te volgen en tegelijkertijd erop te vertrouwen dat wij in Gods hand zijn. De Noodkist is inmiddels naar de basiliek verplaatst en er wordt nu dagelijks bij gebeden.
 
Lees verder

 

 

 

Oud-pastoor Mutsaerts en diaken Brauwers overleden
 
Oud-pastoor Ed Mutsaerts van Stramproy is op vrijdag 13 maart op 63-jarige leeftijd overleden. Hij was al enige tijd ernstig ziek. Daags ervoor, op donderdag 12 maart, overleed in Voerendaal emeritus-diaken Nico Brauwers. Hij werd 84 jaar.

 

 
 
 
Wat vieren we deze week?
 
Is er wel wat te vieren? Dat kun je je onder de huidige omstandigheden afvragen. Toch kent de liturgie ook in deze moeilijke tijd mooie gedenkdagen. Zondag is het halfvasten. Maandag herdenken we de eerste bisschop van Lima (waar de Sittardse Sint Rosa vandaan komt) en woensdag is het hoogfeest van Maria Boodschap.
 
 
 
Bij de zondag
 

Zijn ziektes een straf van God? De vraag wordt niet alleen in tijden van corona opgeworpen, maar werd ook in de tijd van Jezus al gesteld. Zijn antwoord is helder: het gaat niet om de ziekte, maar om de genezing die God biedt. Wie dat niet ziet, is ziende blind.

 
 
 
Carolushuis:
Laatste verkoopweek
 
Met ingang van woensdag 1 april sluit het Carolushuis van het bisdom zijn deuren. Als onderdeel van de bezuinigingsoperatie stopt de verkoop van boeken, kaarten en devotionalia. Wie nog iets wil kopen kan er komende week voor het laatst terecht.
 
 
 
Uit de regio
Bidden bij de Noodkist
 

Bidden bij de Noodkist in Maastricht, op internet de mis volgen of in online catechese krijgen. Er ontstaan in Limburgse parochies heel wat initiatieven om als kerk op afstand toch nabij te zijn. Voor zover de initiatieven bij ons bekend zijn worden ze op onze site vermeld.

LEES VERDER       Alle regioactiviteiten
 
 
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond