image
 
  Bisschop bezoekt elke zondag
andere parochiekerk
 

Zolang er nog geen publieke eucharistievieringen gehouden kunnen worden, bezoekt bisschop Harrie Smeets elke zondag een andere parochiekerk van waaruit de vieringen gestreamd worden. Komende zondag – 26 april – is de bisschop hoofdcelebrant in de Johannes de Doperkerk in Nieuwstadt en zondag 3 mei in de Dionysiuskerk in Schinnen.

 
LEES VERDER
 
 
Oproep tot verbondenheid met bedevaartplaatsen
 
Veel grote bedevaartplaatsen hebben vanwege corona hun deuren moeten sluiten. Ook de bedevaartorganisaties zoals het Huis voor de Pelgrim in Maastricht hebben een deel van hun reizen naar Lourdes moeten annuleren. Bedevaartbisschop Herman Woorts roept op tot verbondenheid met de bedevaartoorden.
 
 
 
Bisschop zondag in
L1-progrmama
‘Vrijheid is niet gratis’
 
 
Bisschop Harrie Smeets is zondag 26 april een van de gasten in de documentairereeks ‘Vrijheid is niet gratis’ die door L1 wordt uitgezonden. In deze reeks worden in elke aflevering twee Limburgers met een heel verschillende achtergrond gevraagd hoe belangrijk vrijheid voor hen is. In de aflevering van zondag gaan bisschop Smeets en fotograaf Henriëtte van Gasteren naar een klooster in Steyl, waar in de oorlog honderden mensen ondergedoken zaten.
 
Lees verder

 

 

 

 
Wat vieren we deze week?
 
Het is goed te merken dat de vastentijd afgelopen is. Er zijn nu elke week weer diverse liturgische feesten om te vieren. Deze week onder andere ‘onze eigen’ Petrus Canisius, de heilige Montfort, Catharina van Siena en op 1 mei staan zowel Sint Jozef als Maria centraal, omdat de Mariamaand begint.
 
 
 
Bij de zondag
 

Dankzij het geloof en vertrouwen in zijn hemelse Vader wist Jezus de dood te overwinnen. Het geloof liet ook de leerlingen op weg naar Emmaüs in de vreemdeling Jezus herkennen. Geloven is de sleutel tot een beter leven.

 
 
WJD uitgesteld
tot augustus 2023
 
 
De katholieke Wereldjongerendagen (WJD) worden in verband met de uitbraak van Corona een jaar opgeschoven. Deze vinden nu pas in augustus 2023 in Portugal plaats. Dit heeft het Vaticaan bekend gemaakt. Ook de Wereldgezinsdagen zijn een jaar opgeschoven: van volgend jaar naar 2022.
 
Lees verder

 

 
Op afstand nabij
 
De parochiefederatie van Blerick heeft bij restaurant Chef in Blerick een collectebus mogen plaatsen. In de paterskerk in Venray werd onlangs een gezongen rozenkransgebed opgenomen. Parochies spannen zich op allerlei manieren in om in deze coronatijd toch op afstand nabij te zijn.
 
 
 
Kantoren bisdom gesloten
op Koningsdag
De kantoren van het bisdom zijn op maandag 27 april gesloten in verband met Koningsdag. Vanaf dinsdag 28 april zijn alle medewerkers weer bereikbaar.
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond