image
 
  Roepingenzondag:
Je komt als geroepen!
 

Je komt als geroepen! Onder dat motto viert de kerk dit weekeinde Roepingenzondag. Over de hele wereld wordt gebeden voor mensen die zich geroepen mogen voelen voor een taak in de kerk als priester, diaken of religieus. Zondagmiddag worden de roepingenvespers live vanuit Rolduc op internet uitgezonden.

 
LEES VERDER
 
 
Waarom mei de Mariamaand is
 
Vandaag begint de meimaand. Van oudsher is dat de Mariamaand. Maar waarom eigenlijk? Zoals met veel kerkelijke tradities is het een samengaan van oprechte devotie en voorchristelijke elementen. Daarin speelt ook de relatie tussen de namen mei en Maria een rol.
 
 
 
Internetvieringen met
bisschop Harrie Smeets
 
 
Zolang er nog geen publieke eucharistievieringen gehouden kunnen worden, bezoekt bisschop Harrie Smeets elke zondag een andere parochiekerk van waaruit de vieringen gestreamd worden. Zondag 3 mei is de bisschop te gast in de Dionysiuskerk in Schinnen en volgende week zondag 10 mei in Venray. Bekijk het hele overzicht.
 
Lees verder

 

 

 

 
Mgr. Rob Merkx nieuwe deken van Sittard
 
De hoogeerwaarde heer Mgr. Rob Merkx wordt de nieuwe deken van Sittard en pastoor van het parochiecluster in de binnenstad van Sittard. Merkx volgt in die functie deken Mgr. Wilbert van Rens op, die met emeritaat gaat. Merkx is nu nog plebaan-deken van Roermond.
 
 
 
Bij de zondag
 

Dit weekeinde vieren we de Zondag van de Goede Herder. In het evangelie horen we het verhaal van de schapen die geroepen zijn om hun herder te volgen. Jezus vertelde dit aan zijn leerlingen om hen uit te leggen dat zij geroepen zijn om God te volgen.

 
 
Column:
Blijheid om de bevrijding
 
 
“In het jaar waarin we vieren dat we 75 jaar leven in vrijheid, merkten we ineens dat die vrijheid opnieuw onder druk komt te staan,” schrijft bisschop Harrie Smeets in zijn maandelijkse column. “Deze keer is het geen legermacht van buitenaf die onze vrijheid beperkt, maar een besmettelijk virus dat op bedreigende wijze in ons innerlijk huishoudt.” Volgens de bisschop leven we in woestijndagen, maar mogen we het beloofde land voor ogen houden.
 
Lees verder

 

 
Wat vieren we deze week?
 
Komende week staan maar liefst drie ‘Limburgse’ heiligen op de kalender: Wiro, Plechelmus en Otger. Eigenlijk kwamen ze uit Ierland, maar via omzwervingen belandden ze in Sint Odiliënberg. Ze werden belangrijke geloofsverkondigers in onze streken.
 
 
 
Op afstand
nabij
 
 
Ook deze week lieten parochies zich weer niet onbetuigd in het zoeken naar nieuwe wegen om parochianen op afstand nabij te zijn. In Heerlen werd begonnen met het uitdelen van maaltijden: Caritas-to-go. Het pastoraal team van Geleen heeft de smaak te pakken en is video’s tegen coronastress gaan maken.
 
Lees verder

 

 
Kantoren bisdom
gesloten
Op Bevrijdingsdag – dinsdag 5 mei – zijn de kantoren van het bisdom Roermond gesloten.
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond