image
 
  Aandacht voor Oosterse kerken
tijdens tv-mis Waubach
 

Komende zondag 10 mei viert de Kerk wereldwijd de ‘Zondag voor de Oosterse Kerken’. Dit thema staat ook centraal tijdens de eucharistieviering die vanuit Waubach op televisie wordt uitgezonden. Er is onder meer Arabisch-christelijke muziek. Ook in Het Geloofsgesprek voorafgaand aan de mis staan de Oosterse Kerken centraal. Het gesprek en de viering zijn zondag vanaf 9.45 uur te zien op NPO2.

 
LEES VERDER
 
 
Internetviering bisschop Smeets zondag vanuit Venray
 
Voor zijn wekelijkse internetviering is bisschop Smeets zondag 10 mei te gast in de grote kerk in Venray. De mis begint daar om 9.30 uur. Deze wordt door Omroep Venray uitgezonden. In Noord-Limburg is deze lokale zender te ontvangen op Ziggokanaal 45 of op KPN, XS4ALL kanaal 1397. Woensdag 13 mei is de bisschop ’s ochtends te gast in Nunhem en ’s avonds in Maastricht. Ook deze vieringen zijn op internet te volgen.
 
 
 
Pater Toon Santegoeds S.C.J.
overleden
 
In Teteringen (Noord-Brabant) is op donderdag 30 april pater Toon Santegoeds S.C.J. overleden. Tussen 1985 en 2015 werkte hij in Limburg, onder meer als rector van zorgcentra in Maastricht en Margraten. Pater Santegoeds is 91 jaar geworden.
 
Lees verder

 

 

 

 
Kaartverkoop uitgestelde Passiespelen 2021 van start
 
Dit weekeinde hadden de 21e Passiespelen in Tegelen in première moeten gaan. Door de coronacrisis zijn deze echter uitgesteld tot volgend jaar. Afgelopen week is de voorverkoop voor de Passiespelen van 2021 gestart. Iedereen die al een kaartje voor een van de uitvoeringen van dit jaar gekocht had, krijgt een voucher en kan dat omruilen voor een ticket voor een van de voorstellingen van volgend jaar. Dat heeft de organisatie van de Passiespelen maandag bekend gemaakt.
 
 
 
Bij de zondag
 

“Ik ben de weg, de waarheid en het leven,” zegt Jezus. Wie met Hem verbonden blijft, blijft ook met God verbonden. Wie de weg van Jezus gaat, komt bij God uit.

 
 
Op afstand
nabij
 
 
Een placemat voor communicantjes in Echt, een parochiaan in Eygelshoven die de lockdown verlicht met religieuze muziek op zijn mondharmonica en de aankondiging van de kleinste processie ooit in Koningsbosch, Maria Hoop en Pey. De parochies zijn in deze coronatijd weer op allerlei manieren op afstand nabij.
 
Lees verder

 

 
Wat vieren we deze week?
 
Zondag voor de Oosterse Kerken, de beroemde ijsheiligen, onder wie Pancratius en Servatius en het feest van alle andere heilige bisschoppen van Maastricht. De liturgische kalender is komende week heel gevarieerd.
 
 
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond