image
 
  Actieweek:
5 Jaar Laudato Si’
 

Bij gelegenheid van de vijfde verjaardag van het verschijnen van de encycliek Lautado Si’ heeft paus Franciscus opgeroepen om komende week (16 – 24 mei) een Laudato Si’-week te houden. Onder het motto ‘Alles is verbonden’ nodigt de paus nadrukkelijk uit om na te denken over de vraag welke wereld we met z’n allen willen nalaten aan de kinderen die nu opgroeien? Door de coronacrisis is de onderliggende thematiek van de encycliek nog actueler geworden.

 
LEES VERDER
 
 
Priesterwijding Pawel Żelazny in besloten kring
 
De priesterwijding van diaken Paweł Żelazny op zaterdag 6 juni gaat door, maar in besloten kring. In verband met de coronacrisis is het nog niet mogelijk om de priesterwijding op de gebruikelijke wijze met veel priesters en kerkgangers te laten plaatsvinden. Alleen enkele direct betrokkenen zullen de wijding bijwonen. Het is de bedoeling dat de viering via internet gestreamd wordt.
 
 
 
Bisschop zondag te gast
in Mesch
 
 
Op zijn rondgang langs de ‘internetkerken’ in Limburg is bisschop Harrie Smeets komende zondag te gast in de Pancratiuskerk in Mesch. Het is zoals momenteel gebruikelijk een mis zonder kerkgangers. De viering is vanaf 10 uur live te volgen via het youtubekanaal van de parochie. Op Hemelvaartdag draagt de bisschop om 9.30 uur een ‘digitale mis’ op in de Sint-Janskerk in Hoensbroek. Ook deze is live op internet te volgen.
 
Lees verder

 

 

 

 
100e Geboortedag Johannes Paulus II
 
Komende maandag 18 mei is het precies 100 jaar geleden dat de heilige paus Johannes Paulus II in Wadowice in Polen werd geboren. Tegelijkertijd was het donderdag 14 mei op de dag af 35 jaar geleden dat hij Maastricht bezocht. Bij die gelegenheid proclameerde de paus de Sint-Servaaskerk tot basiliek. Vicaris-generaal René Maessen was destijds deken van Maastricht en herinnert zich het bezoek nog goed.
 
 
 
Diaken Pierre Passage
overleden
 
Op dinsdag 12 mei is in Roermond diaken Pierre Passage overleden. Hij werd 90 jaar. Op maandag 18 mei vindt in de Munsterkerk in Roermond in besloten kring de uitvaart plaats.
 
Lees verder

 

 

 

 
Wat vieren we deze week?
 
Hoewel er momenteel geen vieringen met kerkgangers kunnen plaatsvinden, bevinden we ons in een liturgisch interessante tijd. De Paastijd loopt langzaam af. Komende week is het Hemelvaart en de drie dagen daarvóór vieren we de Kruisdagen. En vrijdag herdenken we de Limburgse zalige Josefa Stenmanns uit Steyl.
 
 
 
Bij de zondag
 

Mensen liefhebben. Dat is de belangrijkste opdracht die Jezus ons gegeven heeft. Ook mensen die we misschien wat minder aardig vinden zijn onze broeders en zusters.

 
 
Kijk terug:
Geloofsgesprek met Harry Notermans en Anass Habib
 
 
Pastoor Harry Notermans van Landgraaf en de Syrische zanger Anass Habib werden afgelopen zondag geïnterviewd in het programma Geloofsgesprek van de KRO. Zij spraken over vluchtelingen en de bedreigde positie van christenen in het Midden-Oosten. Kijk het interview terug.
 
Lees verder

 

 
Kantoren bisdom
gesloten
 
In verband met Hemelvaart en Pinksteren zijn de kantoren van het bisdom gesloten op donderdag 21 en vrijdag 22 mei en op maandag 1 juni. Alle andere dagen is het bisdom tijdens kantoortijden geopend.
 
 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond