image
 
  Bisschop Smeets in brief:
Pinksteren brengt geopende deuren
 

“Er was er veel begrip voor de strenge coronamaatregelen van de kerk, maar de laatste weken ontstond er eucharistische honger.” Dat schrijft bisschop Harrie Smeets van Roermond in een pastorale brief aan alle gelovigen in Limburg, waarin hij aankondigt dat er vanaf Tweede Pinksterdag weer op bescheiden schaal eucharistievieringen kunnen worden gehouden.

 
LEES VERDER
 
 
Vanaf 1 juni weer beperkt missen met gelovigen
 
Vanaf 1 juni (Tweede Pinksterdag) mogen er weer eucharistievieringen met maximaal 30 personen plaatsvinden. Vanaf zondag 14 juni (Sacramentsdag) mag ook weer de communie worden uitgereikt. Vanaf 1 juli worden mogelijk vieringen tot 100 personen weer toegestaan. Dit staat in het protocol ‘Kerkelijk Leven op anderhalve meter’ dat de Nederlandse Bisschoppenconferentie woensdag 20 mei heeft vastgesteld.
 
 
 
Missiebureau start actie om
mondmaskers te maken voor Afrika
 
 
Het Missiebureau van het bisdom Roermond is een actie gestart om mondmaskers te maken voor Afrika. Vrijwilligers worden opgeroepen om zelf maskers te naaien. Het Missiebureau zorgt vervolgens dat de maskers naar projecten in Afrika worden gestuurd. In eerste instantie gaat het om een kindertehuis in Uganda. Als er voldoende maskers binnenkomen, kunnen er ook andere projecten worden gesteund.
 
Lees verder

 

 

 

 
Paus wijdt boodschap Wereld-communicatiedag aan ‘verhalen vertellen’
 
Zondag 24 mei is het in de Kerk Wereldcommunicatiedag. Paus Franciscus kiest in zijn boodschap voor deze dag voor het thema ‘verhalen vertellen’: ‘Omdat ik geloof dat wij om niet te verdwalen er behoefte aan hebben de waarheid van mooie verhalen in te ademen: geschiedenissen die opbouwen, niet afbreken; geschiedenissen die helpen onze wortels te herontdekken en om de kracht te vinden om samen verder te gaan.’
 
 
 
Bisschop doet online mis
in Geleen
 
Komende zondag is bisschop Harrie Smeets te gast in de Augustinuskerk in Geleen. Hij draagt daar om 10.30 uur de heilige mis op. Deze is via het youtubekanaal van de parochie live te volgens.
 
Lees verder

 

 

 

 
Alexander de Graaf Woutering nieuwe deken van Roermond
 
De hoogeerwaarde heer Lic. Alexander de Graaf Woutering wordt de nieuwe plebaan-deken van Roermond. Bisschop Harrie Smeets heeft hem in die functie benoemd. Dat is afgelopen weekeinde in de betreffende parochies bekend gemaakt. De Graaf Woutering is nu nog deken van Horst. In Roermond volgt hij deken Rob Merkx op, die een nieuwe benoeming in Sittard heeft gekregen.
 
 
 
Bij de zondag
 

Na de Hemelvaart van Jezus trokken de apostelen zich met Maria terug om samen te bidden. Dit leidde uiteindelijk tot hun naar buiten treden op Pinksteren. Waar gebeden wordt, ontstaat nieuwe leven.

 
 
Wat vieren we
deze week?
 
 
Deze week gaan we door de hele geschiedenis heen. Op de kalender staan enkele vroegmiddeleeuwse heiligen, een heilige uit de 16e eeuw en zelfs een uit de 20e eeuw. En Maria natuurlijk.
 
Lees verder

 

 
Uit de regio:
Lourdesnoveen Kaalheide
 
Heel voorzichtig en met alle voorzorgsmaatregelen omgeven, kunnen er langzaam weer wat activiteiten worden gepland. In Kaalheide heeft men een manier gevonden omdanks de lockdown vanaf dit weekeinde toch de jaarlijkse Lourdesnoveen te houden.
 
Lees verder

 

 
CONTACT INFO
 
 
Contact:
 
+31 (0)475 - 386 888
info@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl
 
                 
 
Adres:
 
Postbus 470
6040 AL  Roermond